Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 12. 2015. 09:04 >> 08:52

VUKOVIĆ O DF-U

"Napadima na opoziciju štete svojim interesima"

Radikalizovana retorika Demokratskog fronta (DF) i napadi na ostatak opozicije DEMOS, Demokrate i Građanaski pokret URA loša su po političke interese DF-a, ocijenio je predavač na Fakultetu političkih nauka Ivan Vuković.

“Onog momenta kad je postalo jasno da ove političke strukture neće biti dio jedinstvene političke cjeline u susret narednim izborima, svako ko djeluje uporedo sa DF-om postaje potencijalni politički neprijatelj“, kazao je Vuković za Pobjedu.

On smatra da politička retorika sa elementima boljševizma ne dozvoljava skretanje sa onog političkog puta koji su trasirali lideri DF-a.

“Svako odstupanje predstavlja nužno koaliranje sa partijama na vlasti, odnosno izdaju političkih i moralnih načela“, rekao je Vuković.

On smatra da takvi potezi isključuju mogućnost da im bilo ko priđe, pri čemu ih ograničava u smislu političkog domašaja poruka koje šalju. 

„DF otprilike cilja isto biračke tijelo kao ove tri političke partije koje trenutno napadaju, tako da je u tom smislu stvar potpuno logična“, naveo je Vuković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније