Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

03. 01. 2016. 08:18   >>  08:41 26

ZBOG NESLAGANJA

Kalezić napustila Demokratski front

Poslanica u Skupštini Crne Gore Jelisava Kalezić napustila je Demokratski front, saznaje Pobjeda od više izvora iz tog političkog saveza.

 

U pismu koje je uputila poslaničkom klubu DF-a, Kalezić je kolege upoznala sa odlukom da napusti poslanički klub, ali i tu koaliciju.

Kalezić, koja je kao nestranačka ličnost ušla u Demokratski front, proteklih nekoliko mjeseci vodila je politiku suprotnu politici Fronta pojavljujući se na sjednicama parlamenta i pored izričitog zahtjeva DF-a za bojkot Skupštine.

U pismu u koji je taj list imao uvid, Kalezić je navela da je Predsjedništvo DF-a nije primilo na razgovor od septembra, u kojem bi ona dala svoje sugestije i primjedbe na rad te političke grupacije.

“Prošlo je od tada dva mjeseca, dovoljno da zaključim da Predsjedništvo smatra nebitnim moju molbu za sastanak i razgovor. U međuvremenu se nije sastajao ni poslanički klub DF, te ni tako nije bilo prilike da iznesem svoje mišljenje “ navela je Kalezić u svom pismu.

Kalezić u DF-u zamjeraju i što je preskočivši ogradu 24. oktobra evekuisana u zgradu Predsjedništva dok je, kako tvrde, narod prebijan i trovan po gradskim ulicama.

“Kalezić je takođe, uz pomoć Ranka Krivokapića mimo poslovnika postavljala pitanja premijeru. Osim toga njen stav je poslužio i Srđanu Miliću da prekine bojkot Skupštine, što je uticalo na opozicionu koheziju”, rekao je izvor iz Fronta.

Kalezić je u pismu i dodala da nakon 24. oktobra nije dalje učestvovala u protestima DF.

“Ne zato što ne podržavam proteste, već što smatram da se i protestima i djelovanjem u Skupštini moglo više građana pokrenuti. Ali i zbog toga što sam, ne samo ovom prilikom, iskusila rezervisanost Predsjedništva DF za predloge, sugestije, različita mišljenja i uvide”, dodala je ona.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније