Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 02. 2016. 16:56 >> 16:48
48

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

"Opozicija ostala dosljedna Miloševićevim idejama"

Poziv Crnoj Gori da postane punopravna članica NATO-a kruna je reformskih napora Vlade od obnove nezavisnosti do danas, kazao je premijer, Milo Đukanović, u intervjuu za Dojče Vele.

"To vidimo kao istorijsku prekretnicu, u smislu odluke o pripadnosti jednom novom sistemu vrijednosti - sistemu vrijednosti evroatlantske zajednice. Takođe, mislimo da je to važan zamah daljem unapređenju stabilnosti i razvoja regiona Zapadnog Balkana", kazao je Đukanović.

Komentarišući činjenicu da u Crnoj Gori ima protivnika ulasku u NATO, posebno u redovima opozicije, premijer je kazao da je crnogorsko društvo podijeljeno.

Ulasku u NATO, dodao je Đukanović, protive se isti oni koji su bili protiv nezavisnosti od Srbije na referendumu 2006. 

"Mi smo prije referenduma govorili da želimo nezavisnost da bismo išli putem Evrope i evroatlantske zajednice. Naši konkurenti su nam nudili da se zadržimo na balkanskim bespućima", kazao je premijer.

Ipak, kako je naveo, to se malo promijenilo, pa je danas proevropski pokret u Crnoj Gori jači nego što je bio pokret za nezavisnost 2006.

Đukanović priznaje da postoji percepcija da su u Crnoj Gori, kada je riječ o vladavini prava, problemi veći nego drugdje, a za to krivi nekadašnji Miloševićev režim i sadašnju opoziciju, koja je, po njemu, ostala "dosljedna Miloševićevim idejama."

"Ja ne mislim da bi nas Evropa pustila tako duboko u pregovarački proces, niti bi nas NATO pozvao, da smo mi onakvi kakvim nas je slikao Milošević", rekao je Đukanović.

 

Пратите нас на

Коментари48

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније