Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 03. 2016. 12:33 >> 13:36
4

MEĐEDOVIĆ OCIJENIO

Manjinski narodi u CG za ponos

Manjinski narodi u Crnoj Gori su spona Crne Gore sa zapadom i istokom, ocijenio je Mersudin Međedović, predsjednik Bjelopoljske partije (BP).

"Malo je država u svijetu koje se mogu pohvaliti privrženošću manjinskih naroda koji u njoj žive. Manjinski narodi u Crnoj Gori su spona Crne Gore sa zapadom i istokom", rekao je Međedović.

Međedović ističe da su manjine posticaj mnogim investicijama u našoj državi, a njihov dobar status je pokazatelj da je Crna Gora stabilna država i da se u njoj može ulagati.

"Neizmjeran je doprinos manjinskih naroda u sticanju nezavisnosti naše zajedničke države. Oni su Crnoj Gori odani i u istoriji svog postojanja na ovim prostorima nikada nijesu bili faktor nestabilnosti. Na bilo kojoj adresi u svijetu manjinski narodi nijesu skloni blaćenju svoje države. Izvan svega oni su ponosni na svoje sunarodnike sa kojima žive", kazao je Međedović.

BP traži od svih relevantnih subjekata u Crnoj Gori da pokažu što veći stepen senzibiliteta prema manjinskim narodima i nacionalnim zajednicama.

"Nužno je poštvati prava svih ljudi kao što bi poštovali svoja", rekao je Međedović.

BP poziva sve političke partije u državi da ulože posebne napore sa ciljem postizanja što većeg nivoa blagonaklonosti prema manjinskim narodima.

"Odnos nekih političkih partija prema manjinskim narodima u Crnoj Gori u ovom trenutku nije na zavidnom nivou", zaključio je Međedović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније