Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me [ Antena M ]

15. 04. 2016. 15:11 >> 14:57
1

IZBORI U TIVTU

Uređaji za identifikaciju u centru pažnje

Opštinska izborna komisija završila je sve obaveze kada su u pitanju biračka mjesta u Tivtu, kazala je predsjednica komisije, Jovanka Laličić. Presjednica Centra za demokratsku tranziciju (CDT), Milica Kovačević, poručuje da će uređaji za elektronsku identifikaciju birača biti u fokusu pažnje posmatrača.

„Sve je spremno na svih 19 biračkih mjesta koliko ih ima u Tivtu. Pravo glasa ima 11.078 građana“, kaže Laličić za Antenu M.

Prvi put u Crnoj Gori na izborima u Tivtu, biće korišćeni uređaji za elektronsku identifikaciju birača. Laličić je uvjerena da to neće predstavljati problem, jer su članovi komisije uspješno završili obuku.

„Smatram da su sve pripreme adekvatno završene i mislim da ćemo izbore završiti onako kako treba, dakle u skladu sa zakonom. Ubijeđena sam da uređaji za elektronsku identifikaciju koji su na ovim izborima novina, neće predstavljati problem za predsjednike i zamjenike biračkih odbora“, ocijenila je Laličić.

CDT će nadgledati izbore sa 39 posmatrača. Milica Kovačević iz te NVO podsjeća da će posmatrati kvalitet sprovođenja izborne procedure, odnosno glasanje i prebrojavanje glasova u svim izbornim jedinicama u Tivtu.

„Osim toga formirali smo nekoiliko mobilnih timova koji će nadgledati šta se dešava u okruženju izbornih jedinica i uopšte na teritoriji cijele opštine tokom cijelog dana“, objašnjava Kovačević.

U centru pažnje biće, kako dodaje, izborne novine.

„Građani znaju da se prvi put primjenjuju neka nova rješenja iz izbornog zakonodavstva. Vidjećemo kako funkcioniše primjena sistema elektronske identifikacije i to će definitivno biti u posebnom fokusu našeg posmatranja“, objasnila je Kovačević.

Prema dosadašnjim informacijama koje je CDT dobio, izborni dan u Tivtu biće miran. Ipak, aktivisti Centra za demokratsku tranziciju spremni su i na drugačiji scenario. Ukoliko bude bilo kakvih pokušaja nezakonitih radnji, posmatrači će ih registrovati i prijaviti nadležnim organima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније