Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 04. 2016. 20:50 >> 20:52
20

OSTAVKE

SDP: Početak oslobađanja RTCG

Socijaldemokratska partija Crne Gore pozdravila je, kako su naveli u saopštenju, početak oslobađanja Javnog servisa od stega partijske kontrole i interesnih krugova, koji su, kako ističu, zarobili ovu važnu instituciju za demokratske procese u Crnoj Gori.

Direktorica Televizije Crne Gore Radojka Rutović, podnijela je neopozivu ostavku na tu funkciju. Ostavke su podnijele i urednica informativnog programa Aleksandra Pavićević i šefica deska Vesna Terić.

U saopštenju SDP-a navodi se da su ostavke u RTCG, prostor za ogromnu većinu, časnih profesionalaca koji rade u RTCG da svoja znanja upotrijebe za opšti interes.

“Ne za interes jedne političke partije koja je umislila da je važnija od države. Neprimjereno saopštenje DPS-a potpisano od strane bivše direktorke je manje važno, jer je sasvim sigurno posljednje koje se daje u ime Javnog servisa”, stoji u saopštenju SDP-a.

S druge strane, kako ističu, ovo “ostrašćeno saopštenje” je kontinuitet višegodišnje kampanje koja se protiv SDP vodi u Informativnom programu RTCG-a.

“Ono najbolje oslikava profesionalne gabarite dosadašnje uređivačke koncepcije ove medijske kuće. Na kraju, SDP iskazuje zahvalnost DPS što je jednom od svojih vojnika dao komandu koja je, kao i uvijek do sada, do kraja ispoštovana. Na sreću ovoga puta je i komanda i ispunjavanje naloga u najboljem interesu Crne Gore i njene demokratije”, poručuju iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније