Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 05. 2016. 22:15   >>  22:14 17

URA, DEMOS, SDP:

"Naši prijedlozi ili ništa od dogovora"

Predstavnici Demosa, URE i Socijaldemokratske partije premijeru Milu Đukanoviću već su poslali svoju listu sa četiri kandidata za ministarske funkcije u prelaznoj Vladi, dok će sjutra, uoči sjednice Skupštine, predoložiti i kandidata za ministra poljoprivrede, saznaje Televizija Crne Gore. Ako bude pokušaja kombinovanja njihovog i prijedloga SNP-a, te tri stranke mogle bi se povući iz procesa, saznaje TVCG.

Ranije danas oni su predložili profesora Milenka Popovića za potpredsjednika Vlade izbornog povjerenja, Raška Konjevića za ministra finansija, Gorana Danilovića za ministra unutrašnjih poslova i Borisa Marića za ministra rada i socijalnog staranja.

Nakon što je SNP dala svoje prijedloge direktno premijeru Milu Đukanoviću, SDP, URA i Demos imaju svog kandidata za ministra poljoprivrede.

Prema saznanjima TVCG lideri URA-e, Demosa i SPD-a insistiraće i očekuju da premijer kao validne tretira prijedloge kandidata učesnika pregovora i potpisnika Sporazuma o fer i slobodnim izborima od prošle sedmice.

"Ako bude pokušaja kombinovanja njihovog i prijedoga SNP-a, te tri stranke (URA, Demos i SDP) mogle bi se povući iz procesa, a moglo bi doći i do povlačenja Leks specialisa iz procedure", kazao je Televiziji Crne Gore dobro obaviješteni izvor.

Prethodno su Demos, URA i SDP, saopštili, da su do kandidata došli vođeni dogovorom da svakoj opozicionoj partiji pripadne po jedan ministarski resor, a da funkciju potpredsjednika Vlade obavlja nestranačka ličnost.

"Očekujemo od kolega iz SNP da nakon sjednice Glavnog odbora, potvrde svoje učešće u Vladi izbornog povjerenja na mjestu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, kako bismo Vladi blagovremeno uputili jedinstvenu opozicionu listu", poručili su ranije danas u zajedničkom dopisu Demosa, URA-e i SDP-a.

Crnogorski parlament sjutra će početi sjednicu na kojoj će se poslanici izjasniti o Predlogu zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore (Leks specijalis), izmjenama u sastavu Vlade i razrješenju predsjednika Skupštine, Ranka Krivokapića.

Sjednica, kako je odlučeno na Kolegijumu predsjednika Skupštine, trajaće najmanje dva dana.

Premijer Milo Đukanović je, radi stvaranja uslova za osnaživanje povjerenja u izborni proces i eliminisanje razloga za osporavanje regularnosti redovnih parlamentarnih izbora, na sjednici Skupštine 27. januara, ponudio opozicionim političkim partijama ulazak u Vladu, koju bi činili predstavnici vlasti i opozicije.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније