Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 05. 2016. 15:00 >> 08:56
14

ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE

Zvanično: Pajović predao kandidaturu

Lider Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, predao je kandidaturu za mjesto predsjednika Skupštine.

Pajovića je jednoglasno predložilo Predsjedništvo Pozitivne.

Njegovu kandidaturu potpisali su Azra Jasavić, Milutin Simović, Suljo Mustafić, Ljerka Dragičević, Goran Tuponja, Almer Kalač, Mićo Orlandić, Mevludin Nuhodžić, Obrad Mišo Stanišić, Ljubo Škrelja, Rešad Sijarić, Damir Šehović i Genci Nimanbegu.

"Pozitivna Crna Gora na čelu s Pajovićem je u kritičnim trenucima pokazala da ima integritet, identitet i da joj je državni interes važniji od partijskog. Kao ključni politički akter u posljednjim mjesecima, Pozitivna Crna Gora  nije posustala pod različitim nedemokratskim pritiscima, već je odlučno obezbijedila mirne i demokratske  političke promjene, uz održanje mira i stabilnosti", piše u obrazloženju kandidature.

Takođe, navodi se da je Pajović garancija za političku stabilnost, te da će autoritetom, "kao predsjednik Skupštine dati puni doprinos nastavku evroatlanskih integracija i demokratizaciji Crne Gore."

U biografiji Pajovića se navodi da je diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu, te da je stručno usavršavanje iz oblasti vantjelesne oplodnje obavio u Univerzitetskom kliničkom centru u Mariboru. Po zanimanju je diplomirani biolog-embriolog.

Radno iskustvo je započeo kao profesor biologije u Gimnaziji Petar I Petrović Njegoš u Danilovgradu.  Danas radi kao embriolog u zdravstvenoj ustanovi za vantjelesnu oplodnju "Life" u kojoj je 2003. godine u laboratorijskim uslovima začeta prva crnogorska "beba iz epruvete". Član je Evropskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju od 2004. godine.

Društveni angažman započeo je kao aktivista u civilnom sektoru. Osnivač je  i dugogodišnji direktor NVO "Green Home". Tokom dvanaestogodišnjeg iskustva u civilnom sektoru bio je član Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, Komisije za saradnju sa UNESCO-m, član Komisije za socio-ekonomske i politike životne sredine Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) itd.

Na funkciju  predśednika Pozitivne Crne Gore, izabran je na osnivačkom kongresu 2012. godine. Iste godine je postao poslanik. Član je Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za antikorupciju i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније