Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me

30. 05. 2016. 20:57 >> 22:47
13

ULASKOM U VLADU

Pajović: Ako smo mi izdajnici, i oni su

Sporazum, koji je rezultat odluke Pozitivne Crne Gore da 27.januara podrži Vladu, dio opozicije je potpisao, iako je potez Pozitivne prethodno kvalifikovao izdajničkim. Tim činom su priznali da su izdajnici kao i mi, ili da je sporazum na korist svih građana. Mi znamo da je to na korist svih građana i zato sve to praštamo, jer je Pozitivna stranka budućnosti, a ne prošlosti, ocijenio je prvi čovjek te partije Darko Pajović na proslavi četvrte godišnjice od osnivanja stranke.

"Da su znaveni kao što nisu, da su časni kao što nisu, te da su iskreni kao što nisu, oni bi sami govorili ono što ja Vama večeras govorim. No, kao nečasni, neznaveni i neiskreni, oni i dalje srama nemaju da učestvuju u Vladi koje bilo ne bi bez Pozitivne, i da jednako nastavljaju etiketiranja Pozitivne sa argumetima lažne izdaje koju su i sami potpisali", kazao je Pajović.

On je naglasio da je danas svima jasno da odluka Pozitivne 27.januara nije rezultat izdaje, ni političke korupcije, već autentičan put koji su četiri godine prije toga zacrtali.

"Uspjeli smo za četiri godine ono što nije nijedna opoziciona partija za 27 godina - uspjeli smo da formiramo vladu koja objedinjava različite sukobljene strane, jača demokratiju i koja će obezbijediti demorkatski progres naše države", rekao je prvi čovjek Pozitivne.

Pajović je objasnio da je Pozitivna održala svoje obećanje "ni sa ovakvom vlašću, ni sa ovakvom opozicijom", istakavši da je njegova partija odoljela pritiscima i izazovima koji nijesu bili mali.

"Vrijeme koje je iza nas bilo je vrijeme puno izazova, kako za Pozitivu Crnu Goru, tako i za ukupan društveno-politički razvoj Crne Gore. U tom vremenu, Pozitivna Crna Gora, kao mlada i perspektivna politička snaga, dala je doprinos razvoju demokratije u mjeri i na način koji danas niko ne može dovesti u pitanje. Uprkos svim izazovima, nasuprot svim osporavanjima, čast mi je i zadovoljstvo da ponosno stojim danas pred Vama, te da Vas podsjetim šta samo govorili prije četiri godine kada smo osnivali Pozitivnu, i šta je danas ostvareno zahvaljujući viziji koju smo tada zajedno imali", naglasio je prvi čovjek Pozitivne.

On je rekao da je mnogo zle krve sa svih strane ustremljeno na "njihovo porijeklo i biće".

"Sve te pritiske, podmetanja, sve te neistine i medijske natpise trebalo je izdržati zarad vizije koju smo definisali i cilja koji smo postavili. Na tom putu, što je najvažnije, mi nismo imali kompromisa, niti smo gubili nadu. Izdržali smo sve pritiske, a djelima svojim osporili smo sve neistine. Čvrstim stavom smo pokazali da sa nama nema trgovine, sigurnim koracima kretali smo se naprijed, prema ciljevima koji smo zajedno odredili", istakao je Pajović.

On je naglasio da je Pozitivna Crna Gora pravila i greške, ali da su ih prepoznali i priznali, kao i da su na osnovu njih jačali. Pajović je ocijenio da u mjesecima koji dolaze moramo sačuvati mir, bezbjednost i demokratski kapacitet naše države. 

"Biti Pozitivac ne znači biti isti kao pripadnik ostalih partija. Biti Pozitivac ne znači trčati za funkcijama i ličnim benefitima. Biti pozitivac ne znači pratiti zahtjeve partijske oligarhije. Još manje, Pozitivac biti ne znači pokleknuti pred izazovima i prijetnjama. Ono što biti Pozitivac danas znači, zapravo, ne razlikuje se od onoga što je ista riječ značila prije četiri godine kada smo osnovani. Biti Pozitivac je prije svega velika odgovornost. Biti Pozitivac znači biti na strani istine i pravde po svaku cijenu. Biti Pozitivac znači prihvatiti štetu koja se istrpjeti mora zarad interesa svih građana i države Crne Gore", kazao je Pajović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније