Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2016. 08:18 >> 08:00
5

VUKOVIĆ SMATRA

Sporan legitimitet nekih ministara

Predavač na Fakultetu političkih nauka (FPN) Ivan Vuković ocijenio je da je sporan politicki legitimitet pojedinih novih ministara. Vuković je dodao da su sporni i principi na kojima je formirana, odnosno rekonstruisana Vlada Crne Gore.

''Kao gra­đanin, moram biti zadovoljan zbog činjenice da je aktuelna Vlada uspješno rekonstruisana, a Crna Gora, barem za sada, izašla iz perioda svakodnevnih političkih turbulencija. Našoj državi su potrebni izbori čiji ce ishod prihvatiti svi oni koji se na njima budu nadmetali te bi, u tom smislu, ulazak dijela opozicije u strukture izvršne vlasti mogao biti korak u pravom smjeru na putu demokratskog razvoja crnogorskog društva", kazao je Vuković za Pobjedu.

S druge strane, kako je rekao, kao neko ko se u naučnom smislu bavi političim procesima, ne može a da ne primijeti da je u pitanju politički eksperiment, čiji su, navodi on, pojedini elementi vrlo problematični.

"Tako u Vladi danas sjede ministri koje su predložile političke organizacije bez iskustva ucešca na izborima. Štaviše, jedan broj tih ljudi nema nikakve veze s pomenutim organizacijama, što, sasvim očigledno, otvara pitanje njihovog političkog legitimiteta", kazao je Vuković.

Politički analitičar ne isključuje mogućnost problema u funkcionisanju Vlade.

''Nakon svega što smo imali prilike da vidimo na crnogorskoj politickoj sceni u posljednje vrijeme, ne bi me iznenadilo ukoliko bi se, u nekom trenutku u susret izborima, pojavili problemi u funkcionisanju rekonstruisane Vlade. Pa ipak, zbog osjetljivog političkog trenutka u kom se Crna Gora nalazi, nadam se da to neće biti slučaj'' rekao je Vuković.

On je kazao da mu je neobično što novi ministar unutrašnjih poslova želi da mijenja Ministarstvo koje je vodio sadašnji ministar inansija. ''Na kraju, neko bi mogao smatrati neobicnim to što je novi ministar unutrašnjih poslova ušao u Vladu s namjerom da, u cilju obezbjeđivanja uslova za organizaciju fer i poštenih izbora, mijenja dosadašnji način rada u tom resoru koji je, u prethodnom periodu, vodio niko drugi do novopostavljeni ministar finansija, valjda angažovan na istom zadatku'' rekao je Vuković. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније