Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

22. 08. 2016. 15:44 >> 13:31

SNP PORUČUJE

Poslovna politika Rudnika uglja pogubna

Loše stanje u Rudniku uglja nije posljedica trenutnih okolnosti, već decenijske pogubne poslovne politike ze kompanije vođene dirigentskom palicom upravljačke strukture čiji su čelni ljudi postavljani od strane Vlade Crne Gore, kazali su iz pljevaljskog SNP-a.

"Isključivi krivac za propast Rudnika uglja Pljevlja je Vlada Crne Gore, odnosno poslušnički odnos većine DPS kadrova u tom preduzeću, kojima su lični interesi iznad narodnih", istakli su oni.

Iz SNP Pljevlja su poručili da je sve počelo odustajanjem od prodaje pljevaljskog uglja na širokom tržištu, što je značilo gubitak dobrog dijela čistih prihoda i oslanjanje isključivo na isporuke uglja Termoelektrani u čemu je, zbog navodnih viših državnih interesa, Rudnik uglja uvijek bio na gubitku.

"Rudnik treba da radi za Crnu Goru i za narod Pljevalja, a ne protiv njih. Trenutno žalosno stanje u Rudniku uglja u potpunosti se uklapa u ideju o eliminaciji ove kompanije kao samostalnog privredog subjekta i njegovo utapanje u EPCG. To je, uostalom, bio i glavni uslov za pristanak A2A na nastavak priče sa Vladom o izgradnji drugog bloka Termoelektrane. Sada postoji ozbiljna opasnost za budžet Pljevalja, jer će broj zaposlenih u Rudniku biti upola manji, pošto će prihodi od koncesione naknade za ugalj biti dovedeni u pitanje", kazali su iz Socijalističke narodne partije.

Oni smatraju da će Lokalna uprava izgubiti i druge  prihode po osnovu nestanka tako velike kompanije sa sjedištem u Pljevljima.

"Tako će, definitivno, biti sahranjena svaka nada da će Rudnik uglja ikada platiti sve ono što je dužan Pljevljima po osnovu devastacije prostora, formiranja divljih deponija, izbjegavanja rekultivacije terena i zagađenja ukupne pljevaljske biosfere. Ove nepobitne činjenice svaki Pljevljak treba da ima na umu i onog trenutka kada bude zaokruživao broj na glasačkom listiću na predstojećim parlamentarnim izborima, jer je jasno da je politikom DPS-a ova sredina dovedena na najniže grane i da bi svaki glas za tu partiju bio protiv budućnosti Pljevalja i bilo kakve šanse za oporavak ove sredine", navodi se u saopštenju SNP-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније