Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

31. 08. 2016. 17:02 >> 16:42
8

AMBASADOR DURMIŠI

CG i Kosovo - odličan primjer saradnje

Albanci u Crnoj Gori predstavljaju most saradnje između dvije države i bili su značajan faktor u formiranju Crne Gore, istakao je prvi akreditovani ambasador Republike Kosovo u Crnoj Gori Skender Durmiši. On je, u razgovoru sa predsjednikom Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori Gencijem Nimanbeguom, istakao i da sada dvije zemlje imaju zajedničke infrastrukturne projekte i dobru saradnju u ostalim oblastima.

Nimanbegu je pozitivnim ocijenio podizanje diplomatskih odnosa dvije države na nivo ambasadora.

Što se tiče problematike Albanaca u Crnoj Gori, Nimanbegu je istakao da “Kosovo veoma dobro razumije našu problematiku i naše potrebe. Oni su nam pomagali u prošlosti, ali neka pitanja treba ponovo aktuelizirati zajedno sa Ambasadom Kosova. Ocijenjujem da će i saradnja u ekonomiji i pokretanje zajedničkih projekata u infrastrukturi biti u opštem interesu kao što je izgradnja puta Dečan – Plav”.

Taj projekat će, kako je kazao NimanbegU, posebno doprinijeti ekonomskom razvoju sjevera Crne Gore, odnosno stanovnicima Plava i Gusinja i pomoći da se više ne iseljavaju.

Durmiši je istakao da je regionalna i bilateralna saradnja jedan od ključnih uslova euroatlantskih integracija.

“Mislim da između naših država imamo jedan odličan primjer saradnje", konstatovao je kosovski ambasador u Crnoj Gori.

Nimanbegu je, kako je saopšteno iz NSA, obavjestio ambasadora o radu i funkciji Nacionalnog savjeta Albanaca i o stanju i situaciji Albanaca u Crnoj Gori. Durmiši je naglasio da NSA Ambasadu Kosova mora vidjeti kao svog partnera u realizaciji projekta iz oblasti kulture, obrazovanja, a naročito ekonomije.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније