Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

16. 02. 2024. 21:16 >> 21:16

NIMANBEGU-RAJNKE

Mladi da imaju veće mogućnosti zapošljavanja

Predsjednik Nove demokratske snage Forca Genci Nimanbegu sastao se sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke, tokom njene posjete Ulcinju. Kako je saopšteno, Nimanbegu je u veoma otvorenom i prijateljskom susretu informisao ambasadorku o prioritetima koje ima Forca kao politički subjekt u narednom periodu.

Ostvarenje nacionalnih i građanskih prava Albanaca u Crnoj Gori, perspektive razvoja Ulcinja, saradnja sa drugim političkim subjektima su takođe bile tema ovog razgovora.

Nimanbegu je posebno istakao nedostatke koje uzrokuje centralizacija pojednih sektora u Crnoj Gori, i to posebno u djelu planiranja prostora, nadležnosti lokalnih samouprava a koja utiče i na zdravstvo, školstvo i finansije lokalnih samouprava.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti dalje saradnje posebno u djelu stvaranja mogućnosti koje bi omogućile diversifikaciju ekonomije koja bi imala krajnji cilj da mladi imaju veće mogućnosti zapošljavanja. Ambasadorka Rajnke se zahvalila sagovornicima na informacijama koje su pružili o Opštini Ulcinj i izrazila spremnost za podršku i nastavak dalje zajedničke saradnje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније