Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2013. 17:31 >> 17:31
6

NAKON HRVATA

Đukanović: Preuzimamo EU barjak

Crna Gora će nastaviti da bude snažan promoter ujedinjene Evrope i njenih vrijednosti u svom regionu, a biće spremna da od Hrvatske preuzme barjak integracionog procesa u Evropsku uniju, kazao je premijer Milo Đukanović.

Đukanović je o EU integracijama i ekonomiji razgovarao sa Rajnerom Lindnerom, izvršnim direktorom Odbora za ekonomske odnose njemačke privrede s Istokom.

„Nakon ulaska Hrvatske 1. jula u Evopsku uniju mi ćemo se u potpunosti posvetiti podršci Vašoj evropskoj perspektivi“, kazao je Lindner.

Kako je saopšteno iz Vlade Đukanović je rekao da je Vlada u svom dosadašnjem radu bila posvećena finansijskoj konsolidaciji države kroz intervencije u poreskom sistemu i mjere suzbijanja potrošnje.

Premijer je saopštio i da će poboljšanje kvaliteta života građana predstavljati ključni prioritet Vlade.

“Budući razvoj će se, njegujući dosadašnju praksu otvorenosti prema stranim investitorima, zasnivati na realizaciji značajnih razvojih projekata u oblasti turizma, energetike i kapitalne saobraćajne infrastrukture. Kao rastuća turistička destinacija, Crna Gora će paralelno pokrenuti ozbiljne akcije usmjerene ka pokretanju poljoprivrednih potencijala i valorizaciji sjevera”, poručio je Đukanović.

Lindner je istakao da će Odbor nastaviti da promoviše Crnu Goru i podstiče njemačke investitore i tur operatore na dalju saradnju, posebno naglašavajući potrebu da njemački poslovni krugovi prepoznaju našu državu kao tačku preko koje će ostvarivati saradnju sa cijelim regionom.

Ukazao je, takođe, na spremnost njemačkih kompanija da mladim menadžerima iz Crne Gore obezbijede obavljanje poslovne prakse kako bi prenijeli svoja iskustva u raznim oblastima.

Na sastanku je dogovorena dalja saradnja u cilju snaženja odnosa u oblasti ekonomije i evropskih integracija. Đukanović se sastao i sa poslanikom i predsjednikom francusko-crnogorske prijateljske grupe u Nacionalnoj skupštini Francuske Patrisom Veršerom, koji boravi u Crnoj Gori povodom održavanja Konferencije „Pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji – ograničenja i izazovi“.

Poslanik Patris Veršer je kazao da Francuska prepoznaje napore koje je Crna Gora učinila od obnove državnosti u cilju punopravnog članstva u Evropskoj uniji. „Vaš entuzijazam potvrđuje da ćete uspjeti i u evropskoj priči“, kazao je Veršer.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније