Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

21. 10. 2016. 16:50 >> 08:33
47

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Obavijestiti organe Srbije o kriminalnoj akciji

Važno je upoznati nadležne organe Srbije o akciji koja je prijetila bezbjednosti Crne Gore, saopštio je premijer Milo Đukanović.

On se danas sastao s direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost i direktorom Uprave policije Crne Gore.

“Tokom razgovora dobio sam informacije koje su me zaista učvrstile u uvjerenju da je aktivnost jedne grupe ljudi koji su pokušali organizovati kriminalnu grupu i sprovesti određene terorističke akte na prostoru države Crne Gore bila akcija koja je opasno prijetila i državi Crnoj Gori i njenoj nacionalnoj bezbjednosti i sigurnosti njenih građana. Složili smo se, tokom razgovora, da bi sa ovim dosadašnjim saznanjima bilo veoma važno upoznati nadležne državne organe susjedne države Srbije, ne zbog bilo čega drugog, nemamo zaista bilo kakvu informaciju o tome da je država Srbija imala saznanja o tome što se priprema prema Crnoj Gori, već prosto zbog nedvosmislenog saznanja da je dio pripremnih aktivnosti za ono što se planiralo u Crnoj Gori obavljen na teritoriji države Srbije, dakle zloupotrebom teritorije države Srbije”, kazao je Đukanović nakon sastanka.

Važno je, dodao je Đukanović, ostvariti punu saradnju s nadležnim institucijama Srbije. “Kako bismo zaokružili sliku i finalno stavili tačku na ovu neuspješnu kriminalnu i terorističku aktivnost usmjerenu prema Crnoj Gori”, dodao je.

“Mislimo da bi to bilo važno, ne samo zbog rasvjetljavanja ovog konkretnog događaja, već i zbog jasne poruke kriminalu i potencijalnim terorističkim grupama da su naše države iz dana u dan sve snažnije, nego i da sve uspješnije sarađuju i da su u stanju da obezbijede i novi kvalitet stabilnosti u našem regionu u cjelini time da uspostavimo i plodnije i političko i svako drugo tle na prostoru Zapadnog Balkana za realizaciju onog što su naše obaveze iz integracione agende i za ostvarenje naših strateških ciljeva pune integracije u evropske strukture”, poručio je premijer.

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније