Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

27. 10. 2016. 08:11 >> 07:55
12

RADIĆ VJERUJE

Patrušev u Beogradu zbog CG

Razlog posjete sekretara Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa Srbiji nije samo potpisivanje memoranduma o razumijevanju, već razmatranje situacije na Balkanu i posebno - u Crnoj Gori nakon propasti plana o terorističkim udarima u noći 16. oktobra, piše današnja Pobjeda.

Vojni analitičar iz Beograda Aleksandar Radić smatra da posjeta prvog čovjeka ruskih obavještajnih službi Nikolaja Patruševa nije slučajnost, kao ni činjenica da se sve to odigrava dva dana nakon što je Vučić indirektno upro prst u Kremlj zbog involviranosti u pokušaj terorističkih napada u Crnoj Gori.

"Samo naivni vjeruju da je Patrušev došao zbog nekakvog sporazuma o razumijevanju. Jasno je da je došao zbog situacije na Balkanu i, naravno, zbog 'slučaja Crna Gora'. Vjerujem da javnost nikada neće saznati detalje razgovora, ali indikativno je da se ključni Putinov obavještajac našao u Beogradu dva dana nakon Vučićeve izjave", rekao je Radić, prenosi Pobjeda.

Informacije kojima list raspolaže ukazuju da je memorandum o razumijevanju Ruske Federacije i Republike Srbije - koji nema snagu međunarodnog ugovora i nema pravno obavezujući karakter - bio samo povod da se prvi čovjek ruskih obavještajnih službi nađe u Beogradu.

Više izvora iz srpskih obavještajnih krugova za Pobjedu ocjenjuju da Patrušev u stvari želi detaljnije da se upozna sa potezima Vlade Aleksandra Vučića i saradnji bezbjednosnih službi Srbije i Crne Gore na raskrinkavanju logističke mreže, koja je omogućila ubacivanje više grupa u Crnu Goru, u cilju podizanja nemira.

Patrušev je u Beograd stigao nakon što je srpski premijer Aleksandar Vučić potvrdio postojanje plana terorističkih napada u Crnoj Gori od strane određenih grupa u Srbiji, uz podršku inostranog faktora.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније