Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Beta ]

05. 10. 2022. 11:59 >> 12:00

PETRUŠEV

"NATO vojno pomaže Ukrajini i nastoji da borbe prebaci u Rusiju"

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da se u Ukrajini cijeli blok NATO bori protiv Rusije, snabdijeva Kijev oružjem, obavještajnim podacima, obučava vojsku, pomaže u planiranju operacija i nastoji da borbe prebaci na rusku teritoriju.

"Blok NATO-a se u suštini bori protiv nas, njegovi članovi obezbjeđuju kijevskom režimu teško naoružanje, municiju, obavještajne podatke, obezbjedjuju obuku vojnih specijalista", rekao je Patruševi na bezbjednosnoj konferenciji na Krimu.

Prema njegovim riječima, članice NATO "učestvuju u planiranju vojnih operacija, ucjenjuju ih upotrebom oružja za masovno uništenje".

"Stoga, rješenje zadataka denacifikacije, demilitarizacije Ukrajine jeste neophodan uslov za neutralizaciju prijetnji po bezbjednost našeg naroda i naroda na oslobođenim teritorijama, kao i za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije", rekao je Patrušev.

Patrušev je optužio SAD, Veliku Britaniju i druge zapadne zemlje da nastoje da odugovlače borbe u Ukrajini, kao i da ih prebace na rusku teritoriju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније