Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

15. 11. 2016. 10:05 >> 09:43
3

IVANČEVIĆ SAOPŠTIO

Institucije da u miru obavljaju svoj posao

Crnogorska demokratska unija (Cdu) pozvala je stranke aktuelne vlasti koje će najvjerovatnije formirati novu Vladu i sve stranke opozicije da puste državne organe Crne Gore da rade svoj posao nezavisno i profesionalno.

"Politički istupi jednih i drugih nakon izbora prema državnom tužiocu narušavaju osnovne temelje postojanja pravne države u Crnoj Gori. 

Nečuveni i neviđeni pritisci, kojima su i jedni i drugi preko svojih medija izložili rad Specijalnog tužioca, najubjedljivije govore kako oni gledaju na državu uopšte, a posebno kakvo je njihovo poimanje pravne države", ocijenio je vd predsjednika Cdu, Dragan Purko Ivančević.

On  je rekao da njegova stranka nije učestvovala na održanim parlamentarnim izborima, jer nije bilo dovoljno ozbiljnosti i mudrosti kod stranaka koje prirodno predstavljaju procrnogorski građanski blok. 

"Učešće na lokalnim izborima u Budvi ocjenjujemo veoma uspješnim, jer smo osvojili podršku građana od preko 8% i osvojili 3 odbornička mandata, što nije uspjelo strankama sa decenijskim političkim stažom i njihovim koalicijama. Svojom kampanjom u Budvi i ponašanjem nakon izbora pokazali smo da ne pripadamo nikome i da smo na političkoj sceni ove naše Crne Gore 'svoji na svome' i da će tako ostati i u budućnosti. Tačno je da imamo ozbiljne političke razlike u odnosu na partije koje predstavljaju aktuelnu političku vlast i isto tako i u odnosu na većinu partija iz opozicionog bloka. Ove razlike za nas su još veće i ozbiljnije kada posmatramo ponašanje aktuelnih političkih aktera poslije održanih izbora", navodi Ivančević.

Iako su, kako je rekao, vanparlamentarna stranka, svoje viđenje političkih zbivanja u Crnoj Gori će komentarisati iz svog ugla, "uvjereni da će sve veći broj naših građana uočiti postojeće političke razlike i u budućnosti sve više podržavati našu stranku".

"Upravo iz tog razloga sada pozivamo i stranke aktuelne vlasti koje će najvjerovatnije formirati novu Vladu i sve stranke opozicije da puste državne organe Crne Gore da rade svoj posao nezavisno i profesionalno. Politički istupi jednih i drugih nakon izbora prema državnom tužiocu narušavaju osnovne temelje postojanja pravne države u Crnoj Gori. 
Nečuveni i neviđeni pritisci, kojima su i jedni i drugi preko svojih medija izložili rad Specijalnog tužioca, najubjedljivije govore kako oni gledaju na državu uopšte, a posebno kakvo je njihovo poimanje pravne države. Nažalost i na nesreću ubjedljive većine građana Crne Gore koji su za njih glasali, njihovo poimanje građanske i demokratski uređene države je poražavajuće. Šteta koju i jedni i drugi svojim politikanstvom nanose oraganu državnog tužioca i državi uopšte je nemjerljiva, a sa građansko - pravnog aspekta nedopustiva i poražavajuća", kazao je on.

Ako želimo da sačuvamo ovu našu državu i izgrađujemo je po ugledu na ostali demokratski dio Evrope kojoj težimo, Ivančević navodi da moramo shvatiti u konkretnom slučaju da i jedni i drugi ne mogu imati svoje "istine" kojim nas svakodnevno truju preko "svojih medija", već je istina samo jedna, i to ona koju u zakonitom postupku u konačnom saopšti Specijalni državni tužilac.

"Do tada ga moraju pustiti da u miru obavlja svoj posao u interesu naše države i svih njenih građana. Kao u ovom slučaju, tako i u svim budućim, naša stranka će biti glas razuma. Nikada se nećemo svrstavati uz veće i jače jer je rijetko kada i pamet bila na toj strani. Koračat ćemo svojim putem sa jedinom i osnovnom idejom koju nosimo, da učinimo najviše što možemo da ova naša Crna Gora bude što ljepša, uređenija sigurnija i bogatija", kazao je Ivančević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније