Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

28. 12. 2016. 18:59 >> 21:00

KOTORSKI SNP

"Politička neozbiljnost četverca s kormilarom"

Najavljeno neprihvatanje "opozicionih" kolega da podrže donošenje odluke o privremenom finansiranju opštine Kotor pokazuje političku neozbiljnost kolega, saopštili su iz kotorskog Odbora Socijalističke narodne partije (SNP). Takođe, pokazuje njihove duple standarde - Demokrate, GP Ura, Demos i SDP će, kako su najavili, podržati istovjetnu odluku u Budvi, podsjećaju iz kotorskog SNP-a.

Podsjetimo, predsjedavajući SO Kotor, SNP-ov Branko Ivanović sazvao je za petak sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o privremenom finansiranju opštine od januara do marta naredne godine. Odgovorili su, zajedničkim saopštenjem, Demokrate, DF, GP Ura i SDP - i naveli da, na stolu, u Kotoru postoji samo jedna ponuda - da svi zajedno, bez uslovljavanja, prema izbornom rezultatu, formiraju vlast bez DPS-a, a da SNP od 16. oktobra ucjenjuje, uslovljava i odlaže odluke, tako i najnovijim predlogom o privremenom finansiranju opštine.

"Saopštenje kolega iz kotorske „opozicije“ vrvi od nelogičnosti i netačnih konstatacija. Kao da se neozbiljnim formulacijama želi sakriti suština interesa njegovih autora, a to je da postoji nezasita glad za foteljama", odgovaraju iz SNP-a.

Iz kotorskog Odbora SNP-a kažu da njihov predsjednik i predsjedavajući Skupštinom opštine Branko Ivanović, nije stavio na dnevni red Predlog budžeta za narednu godinu zbog nepripremljenosti, ali i zbog mogućnosti da odbornici SDP-a u Kotoru podrže budžet DPS-a, kao što je to prije par dana uradio njihov partijski kolega u Nikšiću.

"Najavljenim neprihvatanjem „opozicionih“ kolega da podrže predlog Kluba odbornika SNP-a da se usvoji Odluka o privremenom finansiranju šalje se neozbiljna i neodgovorna poruka svim građanima Kotora. To, takođe, pokazuje duple standarde i političku neozbiljnost kolega iz kotorske „opozicije“. Naime, u istom danu predsjednik SNP Budva Veselin Marković predlaže takođe Odluku o privremenom finansiranju za taj grad i nju će podržati svi odbornici DF-a, Demokrata, GP URA i Demosa u Budvi. A u Kotoru neće ni da dođu na sjednicu na kojoj treba da se glasa o istovjetnoj odluci", kažu iz SNP-a.

Pitaju, zar nije čudno, ne ulazeći u razloge, da se nakon najave DPS-a u Kotoru da neće podržati Odluku o privremenom finansiranju koordinirano, pojavljuje saopštenje „opozicionog“ četverca, sa kormilarom, da će postupiti isto kao i DPS.

"Možda je slučajno da DPS i ove četiri „opozicione“ partije imaju isti stav, ali vrijeme je majstorsko rešeto i vrlo brzo će se vidjeti šta se krije iza ove njihove očigledne saradnje", odgovaraju iz SNP-a na optužbe Demokrata, DF-a, GP Ura i SDP-a. 

Zato, kažu, stvari treba učiniti jasnim – novih izbora u Kotoru biti neće. 

"Ucjenama nećemo podleći, a na podmetanja i prizemne kvalifikacije nećemo odgovarati", odgovorili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније