Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2017. 08:17 >> 07:54
4

RASPRAVA

Senat danas o Protokolu

Američki Senat trebalo bi danas da raspravlja o Protokolu o pristupanje Crne Gore NATO savezu.


Podsjećamo, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara, Hojt Brajan Ji, rekao je da se nada da će Senat brzo, ako je moguće i do kraja ove nedjelje, ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Senatski Spoljnopolitički odbor je prošle sedmice jednoglasno odobrio ratifikaciju protokola. Da bi Protokol bio ratifikovan, potrebno je da za njega glasa dvotrećinska većina od 100 senatora.

Ukoliko Senat sjutra da "zeleno svijetlo", upisaće se kao 23. od 28 članica koja je ratifikovala crnogorski Protokol.

Do sada su to uradili Holandija, Island, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Bugarska, Rumunija, Albanija, Estonija, Letonija, Velika Britanija, Turska, Poljska, Litvanija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Belgija, Luksemburg, Danska, Norveška i Italija.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније