Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

10. 02. 2017. 08:00 >> 07:40
23

INICIJATIVA DF-A

Referendum bi i Moskvi bio nelegitiman

Rusko Ministarstvo inostranih poslova bi moglo da podrži samo referendum u organizaciji države Crne Gore, saopštio je analitičar i urednik moskovskog lista Komersant, Genadij Sisojev.

Komentarišući izjavu visokog ruskog diplomate Aleksandra Bocan HorčenkaSisojev smatra da ona zaslužuje pažnju zbog nekoliko novih elemenata.

Jedan je, kako navodi Sisojev, što visoki ruski diplomata nijednom riječju nije pomenuo referendum u organizaciji Demokratskog fronta (DF), a drugi da zvanična Moskva priznaje da "makar" 50 odsto građana Crne Gore podržava članstvo u Alijansi.

"Iako je ponovio zalaganje Rusije za referendum u Crnoj Gori o NATO, visoki ruski diplomata ni riječju nije spomenuo referendum u organizaciji DF-a, jer bi za Moskvu bio apsolutno nelegitiman. A to znači da je funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak, koji je podržao ideju lidera DF-a o sprovođenju njihovog referenduma, govorio više u svoje ime. Rusko Ministarstvo inostranih poslova bi moglo da podrži samo referendum u organizaciji države Crne Gore, a i to, sudeći prema riječima visokog ruskog diplomate, 'ne nameće' Podgorici", kaže Sisojev za Dnevne novine.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније