Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 02. 2017. 18:45 >> 18:21
1

BRAJOVIĆ - GEA

Unaprijediti saradnju sa Švajcarskom

Dobre odnose Švajcarske i Crne Gore potrebno je unaprijediti političkim dijalogom na najvišem nivou i inteziviranjem parlamentarne saradnje dvije države, ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa nerezidentnim švajcarskim ambasadorom u Podgorici Filipom Geom.

Brajović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, naveo da je za Crnu Goru značajno prisustvo švajcarskih investitora poput renomirane kompanije Oraskom, i istakao potrebu daljeg razvoja ekonomskih odnosa.

"Sagovornici su se saglasili da će približavanje Crne Gore Evropskoj Uniji stvoriti još povoljniji ambijent za strane investitore", kaže se u saopštenju.

Brajović je danas razgovarao i sa nerezidentnim ambasadorom Kipra u Crnoj Gori Konstantinosom Eliadesom.

"Sagovornici su se saglasili da međusobna iskustva porodice malih evropskih zemalja mogu biti od obostranog interesa", saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Brajović je istakao da se tradicionalno dobri odnosi ogledaju i u istinskoj želji Kipra da svoja integrativna iskustva podijeli sa Crnom Gorom.

Dogovorena je, kako se navodi, intenzivnija parlamentarna saradnja, formiranjem parlamentarnih grupa prijateljstva Crne Gore i Kipra i razmjenama posjeta na najvišem nivou.

"Razmijenjena su mišljenja u vezi sa aktuelnim političkim dešavanjima u obje države, uz konstataciju da dijalog predstavlja najefikasniji okvir za rješavanje otvorenih političkih pitanja", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније