Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.М.Љ. [ M.T. ]

06. 06. 2023. 11:50 >> 11:58

AFERA "STANOVI"

Brajović: Komisija nije donosila odluke o dodjeli stanova i kredita

Poslanik SD-a Ivan Brajović negirao je na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera. On je kazao da je riječ o pokušaju političke diskvalifikacije njega i kolega.

Brajović je nakon saslušanja kazao novinarima da je odbacio sve navode krivične prijave.

"Mislim da sam postupio u skladu sa zakonom i ja i moje kolege. Nažalost, mislim da je u Crnoj Gori kreiran takav jedan ambijent da je postala nepodnošljiva lakoća da se ljudi političi diskvalifikuju, napadaju i blate. Ja sam u Komisiji bio dijelom 2016. godine. Komisija nije donosila nikakve odluke", kazao je on. 

Objašnjava da je odluke donosila Vlada, a Komisija je pripremala informaciju za odlučivanje na Vladi.

"Čak mogu da kažem da je upitno da li se uopšte može voditi jedan ovakav spor kada se ima u vidu član 86 Ustava koji govori o imunitetu poslanika, a odnosi se i na imunitet predsjednika Vlade, ministara, itd. Mislim da je sve usmjereno na političku diskvalifikaciju mene i mojih kolega. I potpuno sam siguran da smo postupali u skladu sa zakonom", kazao je nakon saslušanja.

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković i njegove partijske kolege Suad Numanović i Dragica Sekulić juče su se izjasnili da nijesu krivi za dodjelu povlašćenih stanova i kredita.

Bošković je kazao da je u pitanju politički pritisak koji se želi izvršiti na njega, njegove kolege i političku grupaciju kojoj pripadaju. Branilac Suada Numanovića Mihail Volkov kazao je da je njegov branjenik u potpunosti negirao krivicu.Advokat Nikola Martiniović saopštio je da je da je njegova branjenica Dragica Sekulić kazala da se ponašala u skladu sa politikom tadašnje vlade, te da su odluke Komisije bile odluke Vlade Crne Gore.Saopštila je i da nema riješeno stambeno pitanje, te da nikada od te Komisije nije dobila nikakvu korist.

Podsjetimo, saslušanja su zakazana nakon što je Specijalno državno tužilaštvo tokom izviđaja, pribavilo dokumentaciju od Vlade, Uprave za katastar i Državnu imovinu, Državnog arhiva.

U SDT-u smatraju da postoje osnovi sumnje da su poslanici Bošković, Brajović, Šehović, Pribilović i Sekulović počinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli stotine odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova, a sve je to, kako sumnja tužilaštvo, rađeno bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

Tužioci sumnjaju da su Bošković i ostali poslanici učinili to krivično djelo, donoseći odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade.

Predmet je formiran i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića, Osmana Nurkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније