Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 02. 2013. 16:03 >> 16:01
5

PREDSJEDNIČKI IZBORI

DF: Bešić poranio sa zaključcima

U Demokratskom frontu smatraju da je prerano donositi zaključke kakve je u najnovojoj analizi iznio metodolog Miloš Bešić, a u kojoj se navodi da će pobijediti kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović, kao i da je otvorena mogućnost da se to desi u prvom krugu.

Bez obzira što i kolektivno u DF-u uvažavaju istraživnja javnog mnjenja kao dokazan metod istraživanja popularnosti političara, Danilović je naveo da smatraju da je prerano donositi, na skoro punih dva mjeseca do izbora, sudove kakve je iznio Bešić.

,, Ako se ne radi o pristrasnosti i navijanju koje neće zavrijedjeti mnogo pažnje. Već deceniju budno pratim razna istraživanja javnog mnjenja, i za tako smjele ocjene koje je iznio Bešić i suviše je rano i ništa neće postići njima, osim ubijeđenost sve više građana da ni izbliza nisu profesionalni u odrađivanju tog posla”, kazao je Danilović.

 Bešić je na osnovu posljednjeg istraživanja agencije Defacto, analizirao predstojeće predsjedničke izbore.

,,Njega i ostale analitičare javnog mnjenja pozivamo na javnu odgovornost. Oni moraju biti svjesni da ih građani prepoznaju kao agitatore vladajuće partije i to bi moralo da im zasmeta kao profesionalcima”, rekao je  Danilović agenciji MINA .

Danilović je kazao da prikupljanje potpisa za Lekićevu kandidaturu ide planiranim tokom i da su na pola puta od ispunjavanja tražene kvote.

Danilović je precizirao da će proces prikupljanja podrške biti završena najmanje nakon dvije sedmice od početka prikupljanja.

On je ponovio stav da je Vujanović preko partijske infrastrukture u Podgorici napravio agresiju na birače.


Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније