Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 03. 2017. 00:31 >> 07:46
86

ĐUKANOVIĆ OCIJENIO

SDP i Ura na strani izdajnika

Lider DPS-a Milo Đukanović poručio je sinoć na predizbornom skupu DPS-a, u Kličevu kod Nikšića, da je opštinska vlast u prethodne četiri godine odgovorno vodila grad.

Đukanović je poručio da nije samo važno ko je na vlasti na državnom nivou, već da je bitno imati i odgovornu vlast na lokalnom nivou.

''Mislim da je vlast u Nikšiću u prethodne četiri godine bila odgovorna'', dodao je lider DPS-a. On je ocijenio i da je vlast na državnom nivou u prethodne dvije i po decenije prepoznala šta su nacionalni interesi.

''Uspjeli smo da sačuvamo mir i multietnički sklad, ekonomsku održivost i da obnovimo državnost Crne Gore'', podsjetio je Đukanović.

Govoreći o opoziciji, Đukanović je ocijenio da Socijaldemokratska partija i građanski pokret URA koji su, kako je rekao, nekada bili na strani državnih interesa, duguju građanima odgovor na pitanje zašto su prešli na stranu izdajnika.

"Žalosno je da se pojedine partije koje su voljele da sebe proglašavaju jedinim zastupnicima crnogorskih interesa, te partije, odnosno ljudi koji su danas u tim partijama, mislim prije svega na SDP i URA, danas su na strani izdajnika i daju im najveću potporu… Oni ne mogu da dokažu vlastitu veličinu koju su zamislili, a onda, povrijeđene sujete, skloni su i na vjerolomstva kakva su napravili, da sa Frontom čine nešto najnemoralnije u novijoj političkoj i ukupnoj istoriji Crne Gore. Oni svima nama u CG duguju odgovor na jedno pitanje: Otkud vi na strani izdajnika? Kada nam gospoda iz SDP i URA odgovore na ta pitanja, onda smo spremni da razgovaramo o svim pitanjima, ali važnijeg pitanja od pitanja nacionalnih interesa Crne Gore nema", poručio je lider DPS-a.

Govoreći o Demokratskom frontu, Đukanović je ocijenio da su "vrlo vješto zloupotrijebljeni".

"Kada vidite nekog sa kime možete manipulisati, kao što je u ovom slučaju Rusija vidjela ovu političku strukturu, ona se grozno poigrava sa njima. Ona nema u prvom planu CG, kao što nema ni Balkan, kao što ga nikada u istoriji nije ni imala. Rusija vodi računa o svojim interesima, prije svega prema EU i prema Americi. Ovo je vrijeme, nažalost, oštrog nadmetanja između istoka i zapada. Rusija pokušava da na Balkanu pošalje poruku Evropi i Americi da se ne mogu širiti bez njihove saglasnosti. Znate dokad će to trajati? Do onog trenutka dok se oni dogovore, a oni će se, naravno, kao i uvijek, dogovoriti. I što će se dogoditi? Što će biti epilog? Na kraju ćemo ostati mi, nevažni, samo sa novim gubitkom vremena. I umjesto da smo naučili tu lekciju iz istorije, i ne dozvolimo da niko, ni sa jedne, ni sa druge strane, ne upravlja nama, mi nažalost moramo da vodimo političke borbe kakve vodimo", istakao je Đukanović.

 

 

Пратите нас на

Коментари86

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније