Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 03. 2017. 12:07 >> 11:42
3

BRAJOVIĆ PORUČIO

CG ostaje privržena članstvu u EU

Crna Gora ostaje privržena ideji o članstvu u Evropskoj unija (EU), čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala sljedeća članica EU, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović.

 

Brajović se danas sastao sa predsjednikom Odbora za politike Evropske unije (EU) Senata Republike Italije, Vaninom Kitijem, senatorima Stefanom Kolinom i Bartolomeom Amideom, kao i zamjenikom generalnog direktora i direktorom za zemlje Evrope u Generalnom direktoratu za EU Ministarstva za vanjske poslove i međunarodnu saradnju, Karlom Lo Kašom.

"Potpisivanjem Protokola o saradnji Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore i Odbora za politike Evropske unije Senata Republike Italije imaćemo intenzivnu i kontinuiranu razmjenu informacija i iskustava, u cilju zajedničkog djelovanja na evropskim forumima, što će značajno osnažiti buduću parlamentarnu saradnju i tradicionalno prijateljske odnose između Crne Gore i Italije", istakao je Brajović.

On je, kako je saopšteno, zahvalio na podršci koju je Italija do sada pružala Crnoj Gori u ispunjavanju strateških vanjskopolitičkih ciljeva, kao i zbog činjenice što je u kontinuitetu aktivan promoter politike proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan.

Brajović je izrazio uvjerenje da će se, i pored svih nacionalnih turbulencija i izazova sa kojim se suočava Evropska unija, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna za kredibilitet Unije i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

"Sagovornici su izrazili zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Italije i naglasili da gotovo ne postoji oblast u kojoj nije ostvarena uspješna saradnja, što potvrđuju i brojni sporazumi koji su potpisani u svim oblastima. Zajednički je ocijenjeno da je današnja posjeta italijanskih senatora Skupštini Crne Gore i potpisivanje Protokola o saradnji veliki doprinos daljem jačanju međuparlamentarne saradnje, što će ubuduće rezultirati novim, sadržajnim modelima njenog unapređenja. Sastanku su prisustvovali i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Vinćenco del Monako, predsjednik Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore Adrijan Vuksanović i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić", navodi se u saopštenju.

                          

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније