Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

25. 04. 2017. 09:00 >> 08:36
3

ABAZOVIĆ NAJAVIO

Rakčević dio predsjedništva Ure

Građanski pokret Ura će umjesto centralnog i koordinacionog odbora imati glavni odbor i predsjedništvo partije, a jedan od članova predsjedništva biće i doskorašnji lider Žarko Rakčević.

 

Predsjednik pokreta Ura Dritan Abazović kazao je da će taj građanski pokret, kako je naveo, dobiti obrise partije, ali neće se odustati od inicijalne ideje da je to pokret slobodnih građana dovoljno liberalan i labavo konstituisan da svaki pojedinac može sebe pronaći u tom pokretu bez nekih strogih partijskih načela.

Abazović je “Vijestima” rekao da će na sjednici URA, zakazanoj za petak, biti izabran dio predsjedništva.

"Pedsjedništvo će imati devet ili 10 članova po funkciji, a pored predsjednika u njemu će biti potpredsjednici Miloš Konatar, Neđeljko Rudović i Suada Zoronjić", rekao je on.

U predsjedništvu će, kako je kazao, biti i Rakčević, koji će u predsjedništvo biti izabran kao predsjednik političkog savjeta partije.

Abazović je kazao da će za funkciju političkog direktora partije biti predložen Rade Milošević, a za šefa medijskog tima odbornik u skupštini Glavnog grada Luka Rakčević.

Za funkciju izvršnog direktora biće predložen dodsadašnji šef za infrastrukturu Zoran Mikić.

"Pored toga u predsjedništvu će, kao članovi po funkciji, biti predsjednica Foruma žena i predsjednica Foruma mladih. U predsjedništvo će biti predloženi prof. dr Milan Marković, dr Miodrag Caro Pavličić, potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović-Moškov, Ranko Vuković, književnik Balša Brković, predsjednik opštinskog odbora Cetinje Filip Adžić i Majda Zilić Delić iz Pljevalja”, rekao je Abazović.

On je kazao da će na narednim sjednicama Glavnog odbora biti izabran i izvršni odbor stranke, koji će zamijeniti dosadašnji centralni odbor, te menadžer partije i sekretarijati. “Odnosno koordinatori u određenim oblastima koji bi trebalo da djeluju kao alternativa vladinim politikama resorno za obrazovanje, zdravstvo, energetiku ,turizam, evropske integracije, ekonomiju, spoljnju politiku”, rekao je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније