Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

F.R.

15. 05. 2017. 17:25 >> 21:45
51

MEDOJEVIĆ PORUČIO

"Ja sam meta hapšenja"

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je on glavna meta istrage Specijalnog državnog tužilaštva, koje je danas raspisalo naloge za hapšenje nekoliko funkcionera te partije.

Podsjetimo, crnogorski državljanin koji živi u Republici Srpskoj Momir Nikolić uhapšen je danas u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Uhapšeni su i direktor Pokreta za promjene (PzP) Dejan Vujisić, tehnički sekretar te stranke Željko Šćepanović, kao i Gordan Konatar zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije i pranja novca.

"Jasna je namjera specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da staljinističkim metodama izvede neku optužnicu protiv mene", kazao je Medojević na vanrednoj konferenciji za štampu, rekavši da, pošto nijesu mogli da ga povežu s aktivnostima lidera Nove i DNP-a Andrije Mandića i Milana Kneževića koji se sumnjiče za pokušaj terorističkog napada u izbornoj noći 16.oktobra, pokušavaju da ga optuže za pranje novca.

On je istakao da je DF dobio pozitivno mišljenje Državne revizorske komisije, te da je u pitanju pokušaj da se eliminiše Demokratski front.

"Krajnje je vrijeme da Ivica Stanković stane u zaštitu ustavnog poreka, pravnog poretka, da prestane progon najjače opozicione strukture u Crnoj Gori, jer na ovakav način Milivoje Katnić gazi Ustav i postaje faktor nestabilnosti", smatra prvi čovjek Pokreta za promjene.

Medojević je optužio pojedine opozicione subjekte da dogovaraju transfer vlasti s predsjednikom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem.

"Očigledno je da Katnić bez dokaza želi od običnih građana da napravi svjedoke-saradnike i ugrozi politički napredak u Crnoj Gori", poručio je Lider PzP-a i naglasio da "Katnić sprovodi naređenje jednog privatnog lica u Crnoj Gori".

"Vrijeme je da međunarodna zajednica i Evropska unija stanu uz DF, jer se ovdje brane principi i sloboda", istakao je Medojević.

"Front jedina opasnost za režim"

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović je istakao da su današnja hapšenja klasični obračun s Frontom, jer je jedina prava opasnost za režim.

"Nekoliko vrlo krupnih procesa se vodi protiv Demokratskog fronta, nekoliko naših ljudi je u zatvoru", kazao je Radunović, naglasivši da im je i blokiran račun.

On je istakao i da su svakodnevno meta "režimskih medija i, nažalost, nekih NVO".

"Front će biti sve jači i veći neprijatelj Đukanovića. Svako ko misli da može da riješi problem na blaži način neka proba, ali mi znamo da sva snaga mora biti uložena kako bi se makao Đukanović s vlasti", rekao je Radunović.

"Samo Kurdi ugroženiji od nas"

 Lider DNP-a Milan Knežević poručio je da Katnić pokušava da svaki subjekt Fronta kriminalizuje u predstavi neprijateljem Crne Gore. 

"Nemamo namjeru da pravimo kompromis s Đukanovićem i ambasadama, fikciju o tome da je Crna Gora ušla u fazu stabilnosti. Ovo što se dešava DF-u ne dešava se nigdje u Evropi. Jedino su možda Kurdi u Turskoj u gorem položaju od nas", smatra on.

Knežević je poručio kolegama iz opozicije da "samo nastave da ćute", te da će "poslije DF-a oni doći na red".

 

 

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније