Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

14. 06. 2017. 18:01 >> 17:34
4

ODGOVOR SD-A

"DF nuspojava demokratizacije CG"

Umjesto ogromne količine stida zbog još jednog necivilizacijskog ispada njihovih poslanika na jučerašnjoj sjednici Administrativnog odbora, danas predstavnici istog političkog subjekta, odnosno te “moralne i hrabre“ gromade imaše obraza da nekome postave čak i pitanje vezano za te događaje, odgovaraju Socijaldemokrate na pitanja upućena iz Demokratskog fronta.

Portparol DNP-a Milun Zogović kazao je kako predsjednik parlamenta Ivan Brajović treba da odgovori "na osnovu koje je bezbjedonosne procjene i člana Poslovnika o radu Skupštine pozvao pojačanje od trideset naoružanih civila tokom sjednice Administrativnog odbora".

"Svjesni su oni da im je, kao neuspješnoj pozorišnoj klapi, samo ostalo da na silu izvode svoj retrogradni komad, pokušavajući da umorenu i razočaranu publiku ubijede da su vrijedni bilo kakve pažnje. Rezultati na izborima u ovoj godini pokazuju da ih je publika pročitala i da ih sve više doživljava kao nuspojavu u demokratizaciji crnogorskog društva", poručuju iz SD-a.

Portparol SD-a Stefan Šušter kaže da tu partiju čudi što se njima bave, a ne opozicionim partnerima.

"Koji vrlo dobro koriste njihovu ranjivost i koji im preuzeše gotovo sve birače, uz to ih i javno ili polujavno često politički i ošamare, predstavljajući ih kao sluge režima i neprogresivni, odnosno negrađanski dio našeg društva", konstatuje Šušter.

Naglašava da DF Socijaldemokratama uopšte nije bitan i da uvijek jasno ističu da nikad i niti u jednoj kombinaciji ne mogu zamisliti saradnju sa tim propalim političkim projektom. 

"Nama su “zanimljivi” oni drugi koji su zarad sitnih politikantskih interesa, baziranih isključivo na sujeti i liječenju određenih kompleksa, spremni da sa njima ostvaruju programsku koaliciju u Kolašinu, Budvi, Kotoru i Herceg Novom sa misijom, mada na sreću nemogućom, da to urade i na državnom nivou. Za jedan dio te kvazi građanske družine imamo donekle opravdanja, jer se radi o onima koji potiču iz istog političkog korpusa i misle indentično kao oni, ali su perfidniji, odnosno lukaviji pod plaštom mladosti, hrabrosti i iskustva. Za nas je mnogo problematičniji onaj drugi dio toga opozicionog bućkuriša koji je spreman da pogazi sve mukom stvarane tekovine crnogorske državnosti, čak i po cijenu neiskrenog branjenja anticivilizacijskog i antidržavnog ponašanja (ne)Demokratskog fronta", kazao je Šušter.

Ono što svakako ohrabruje SD je, kaže Šušter, da su građani postali svjesni prevare sa oktobarskih izbora od strane onih političkih subjekata koji su im davali lažna obećanja o nekakvim samo tehničkim koalicijama sa DF-om, a pokazali se kao njihovi u suštinskom smislu najveći politički, a u pojedinim sudskim procesima i više nego lični prijatelji i saborci.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније