Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

03. 08. 2017. 18:10 >> 17:41
17

BEČIĆ NA ŽABLJAKU

"Mi smo epidemija pod kojom se ruši DPS"

Žabljak, makar u posljednjih nekoliko godina, ne pamti impozantan skup kao što je konvencija Demokratske Crne Gore, kazao je sinoć lider stranke, Aleksa Bečić. “Zato će večeras biti neprespavana noć za mnoge u DPS-u, kao što je prethodnih sedmica to bio slučaj u Pljevljima”, poručio je Bečić.

Bečić je ocijenio da se "Demokrate množe, dok se drugi dijele".

“Kada se sjetim onih 37% koje imamo po istraživanjima na Žabljaku, nema što drugo već da večeras utvrdimo nove ciljeve i zadatke, jer sve zavisi od nas - idemo na 50%, idemo na apsolutnu pobjednu na Žabljaku”, kazao je Bečić.

Lider Demokrata je naglasio da "nema te kuće, nema tog sela" koje je preskočio "zajedno sa armijom naših mladih ljudi".

"Zato što mi ne dijelimo ljude na one koji žive u kućama i na one koji žive u stanovima, na one koji žive u selu i na one koji žive u gradu, nas ne interesuje kako se ko zove gdje je ko rođen gdje ko živi, već da li je čovjek ili nije, nama je posljednja kuća u Njegovuđi potpuno ista kao stan u sred centra Bilo kojeg grada u Crnoj Gori”.

Kako saopštavaju iz te stranke, Bečić je podsjetio na muku sa kojom se i u durmitorskom kraju suočavaju radnici, stočari, mladost, majke.

“Sve su nam oduzeli, osim onoga što je najvrednije, a to je obraz, to je ono što ne mogu kupiti, jer su čiste ruke i čist obraz naša najveća snaga, to je ono što njih boli, to je ono što razdvaja nas i njih, to je ono što ne damo, zato i odavde šaljemo poruku - naš obraz i obraz Crne Gore nije na njihovom stolu za posluzivanje, sa obrazom smo ušli u sve ovo, sa obrazom ćemo pobijediti, i to ne bilo kako, vec cemo ih politicki rastaviti da ih više niko nikad neće sastaviti u Crnoj Gori”, rekao je Bečić.

On je ponovio da su Demokrate partija koja nikada nije, niti će biti u kombinaciji sa DPS-om.

"Mi smo partija koja nije prekinula bojkot, jer se držimo date riječi kao zakona, mi smo partija koja je procesuirala kriminalce čija se imena nisu smjela ni pomenuti do nastanka Demokrata, mi smo partija koja je ključno doprinijela da se pobijede organizovane kriminalne grupe i u Budvi, i u Kotoru, i u Herceg Novom, u konačnom, na naš ponos, mi imamo najmlađe odbornike, najmlađe poslanike, najmlađe predsjednike opština u Crnoj Gori, mi smo jednom riječju epidemija koja se nevjerovatno širi u svim naseljima i selima, epidemija koja nema cijene, epidemija pod čijim koracima DPS ruši kao kula od karata, oni pred našom istinom padaju kao posljednji gubitnički diktatori koje ćemo poraziti tako da će na sledećim izborima moći da se kandiduju samo u zatvorima i KP domovima", rekao je Bečić na Žabljaku.

Lider Demokrata je DPS ocijenio kao interesnu organizaciju.

"Oni se nijesu okupljali oko ideje, već oko džepa, zato je brod polako počeo da se napušta i ja ću posadu broda prepustiti vama, a meni ostavite onog kapetana, da mu zadam posljednji udarac na prvim narednim izborima. Mnogi iz njihovih redova hoće da budu svjedoci saradnici, nema tog OO u Crnoj Gori u kojem nemaju bar dvije struje, makar dvije kukavice i makar dva lopova, oni su partija prošlosti, Đukanović je političar prošlosti, sa njima CG ne može naprijed, oni su najveća brana našem evropskom putu. A zašto? Pa ne mogu da krenu sami na sebe. Kako da naplate poreski dug kad su oni dužnici, kako da zaustave šumarsku mafiju koja hara sjeverom kad su to njihovi drugovi i kumovi, kako da zaustave građevinsku i koncesionu mafiju kad su to njihovi partneri i prijatelji, kako da vraćaju oteto kad su to oni sami oteli. Zato se oni trenutno nalaze u slijepoj ulici iz koje ima samo jedan izlaz, a taj izlaz vodi ka prugastim odijelima i jednom lijepom naselju pokraj Danilovgrada, gdje će ih uskoro biti dovoljno da održavaju sjednice Glavnog odbora. E Crna Gora niti želi, niti hoće sa njima u slijepu ulicu, Crna Gora zato hoće Demokrate jer samo čiste ruke principijalna i dolsedna politika i pobjednicka energija", rekao je Bečić.

Na nedavno saopštenu ocjenu lidera DPS-a da Demokrate ne znaju ko su ni štio su, Bečić je iodgovorio:

“Nijesmo šefovi organizovanih kriminalnih grupa, nijesmo šefovi duvanske mafije, nijesmo ubice, nijesmo sijači mržnje i razdora među svojim narodom, nijesmo ratni huškači, nijesu nam braća i sestre postali milioneri pljačkajući sopstvenu zemlju i, u konačnom, nijesmo trgovci vjerskim i nacionalnim osjećanjima, ali za tebe znamo što si, jer ne možemo pogriješti - nema te nacije nema te idologije, nema te države, nema tog lidera, nema te međunarodne adrese koju nijesi promijenio za ovih trideset godina, ideologiju si mijenjao na svakih 100 miliona; kad isisaš jednu državu pređeš na drugu, kad isisaš Ruse pređeš na Amerikance, malo mrziš šahovnicu, malo ljubiš kokardu, a onda obrneš dok dođeš do novih 100 miliona. E, zaklinjem ti se večeras pred ovim časnim Žabljačanima i Žabljačankama da ćeš vratiti svaki cent, svaki euro, svaku banku, svaku zgradu, svaki pedalj zemlje koji si oteo dok si čerupao malo Crnogorce, malo Albance, malo Srbe, malo Bošnjake, malo Muslimane, malo Hrvate. Poručujem ti večeras u ime svih njih: dalje ruke od Crnogoraca, dalje ruke od Srba, dalje ruke od Muslimana, dalje ruke od Albanaca, dalje ruke od Bošnjaka, dalje ruke od Hrvata, dalje ruke od Roma, dalje ruke od poštenog naroda Crne Gore, koji si opljačkao i kojem si oteo sve sto su imali", rekao je lider Demokrata.

Osvrnuo se, kako je kazao, i na izjave nekih iz opozicije koji kažu da ne može nijedan opozicioni lider na predsjedničkim izborima pobijediti Mila Đukanovića.

“Ja im poručujem: mi ne da imamo jednog, već 101 kandidata koji je bolji od potrošenog šefa nad šefovima organizovane kriminalne grupe", kazao je Bečić.

Na prvoj izbornoj konvenciji izabran je 21 član Opštinskog odbora Demokrata Žabljak. Z predsjednika izabran je Darko Šljivančanin.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније