Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

04. 08. 2017. 20:07 >> 19:39
3

DEMOKRATE REAGOVALE

Jasno zašto DF-u smeta Bečić

Demokratska Crna Gora poručila je Demokratskom frontu (DF) da mnogo više sličnosti ima između tog političkog saveza i Demokratske partije socijalista (DPS), nego što DF može pokriti galamom i predstavama.

Podsjetimo, reagujući na jučerašnje saopštenje Demokrata, u kojem se navodi da nema puno razlike između DF-a i DPS-a, iz DF-a su kazali da je i bivši predsjednik Pozitivne, Darko Pajović, poput Alekse Bečića, nekad napadao DF promovišući ideju trećeg puta. U DF-u smatraju i da bi javnost, da se Demokrate nijesu potpisale ispod saopštenja u kojem izjednačavaju DF i DPS, pomislila da se povampirio Darko Pajović, "iako je od njegove stranke ostala samo kravata koju je Aleksa Bečić preuzeo poput štafete i samo je malo obojio tamno narandžastom".

"Da nam nije zbog prave informisanosti časnih opozicionih birača koji su cijeli život trpjeli upravo i samo zbog toga što su politički nepodobni, dok su oni koji stoje iza saopštenja DF-a i oni koji misle da mogu neposredno ili posredno da profitiraju iz njihovog napada na Demokrate decenijama parazitirali na "iskrenom" opozicionarstvu, ne bismo trošili ni riječi na brutalne neistine i primitivne izmišljotine ovog saveza, koji čine konstituenti koji pojedinačno imaju 1%, a svi zajedno 5%. Za neke smo i sa ovim 1 pretjerali, ali ajde da budemo milostivi pa da zaokružimo. Možda smo i pogriješili što smo uopšte odgovarali neozbiljnoj družini koju više niko ne uzima za ozbiljnog sagovornika. A i kako bi kad im se saopštenja zasnivaju na građenju humora oko boje kravate, na koji može da se nasmije samo onaj koji, kako bi što prije skinuo ljagu sa svog i imena svoje porodice, odlaže suđenje u političke svrhe", saopštile su Demokrate.

Poručuju da će svima biti jasnije zašto su Demokrate i Bečić noćna mora osobi koja je napisala saopštenje.

"Izliječiti kompleks sastavljača saopštenje nemoguća misija, ali će mu se tajni dosije jednog dana otvoriti, taman kao njegovim drugarima iz DPS-a, pa će svima biti jasnije zašto su Demokrate i Bečić noćna mora i za njega i za njegove kompanjone. Očito je sastavljač saopštenja iz DF-a naslutio da se taj trenutak bliži, pa je krenuo da se vraća svom izvorištu – dodvoravanju „šefu“, ovoga puta javno, tako da mu mogu pozavidjeti i Drago Đurović i Darko Pajović. Oće sastavljač da bude veći Drago Đurović od Darka Pajovića. Ono što je tragično jeste što, polako, jedan po jedan, čak i oni iz ove družine u koje smo i neke nade polagali da bi zaista mogli biti oni koji ne rade za Službu, za DPS i za Mila, ističu kandidaturu za njegove glavne pomagače", navodi se u reagovnju Demokrata.

Poručuje se da DF galamom i predstavama ne može pokriti sličnosti sa DPS-om.

"Zapravo, sve upućuje na to da ste dvadesetak godina glumci u predstavi za javnost koju režira isti čovjek, šef šefovima organizovanih kriminalnih grupa, pa se zapitajte onda kako se zove uloga koja je vama dopala. U to smo mogli da se uvjerimo u skorije vrijeme: jedan od mnogobrojnih činova te predstave se odigravao u Skupštini Crne Gore baš na dan ukidanja naknada majkama, a drugo skretanje pažnje se u visokom domu, koje je pretvoreno u DPS-DF pozorište, zbilo baš na dan kad su povećani PDV i uvedene akcize na gorivo, ugalj, alkoholna pića i duvanske proizvode. I kao šlag na tortu, ovi najmračniji umovi Balkana su planirali da se još jedna scena u ovoj tragikomediji postavi na scenu u septembru", navele su Demokrate.

Iz strane Alekse Bečića podsjećaju da je Vikiliks objavio da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pokušao 2007. da ubijedi rukovodstvo svoje partije da podrži ulazak Crne Gore u NATO.

"Kad smo kod pikanterija, čuli smo da se Asanž od milion depeša uhvatio baš za onu gdje se kaže da je Mandić za NATO, ali da ne može svoju partiju da „natjera“ da bude za taj vojni zavez, i da je baš dokoni Asanž jedino tu depešu falsifikovao, a ostalih milion manje jednu nije. I kako je Milo mijenjao naciju, vjeru, jezik, državu i lidera na svakih 100 miliona, tako ste i vi, „opozicione“ kolege iz DF-a promijenili stotinu vjera i nacija samo da ostanete „najjači opozicioni subjekt“ i da DPS nikad ne padne, pa ste, eto, od onih „prozapadnjaka“ iz depeša progledali i povukli malo put istoka", kazale su Demokrate.

U reagovanju se poručuje da su članovi konstituenata DF-a ranije održali DPS na vlasti u Podgorici i Andrijevici.

"O kojim izborima u Podgorici govorite? O onima 2010. godine koje ste prodali, kada je odbornik Nove, tadašnja preteča Draga Đurovića, spasio najvećeg podgoričkog kleptomana Miomira Mugošu? Govorite li o tim izborima? Nije to jedini Drago u vašim redovima. Sjetite se kada ste preko Čukića, tadašnjeg odbornika PZP-a, prodali izbornu pobjedu u Andrijevici. Vjerovatno biste vi iz rukovodstva DF-a prodali i izbore u Budvi, Kotoru i Novom, samo da vam može biti od lokalnih rukovodstava u navedena tri grada, jer oni, za razliku od vas, nijesu trgovci, očigledno iz razloga što se ne druže sa najvećim prodavcem izbora u istoriji višepartizma. Tim Demokrata, na čelu sa Bečićem je omogućio opoziciji pobjedu 2014. godine u Podgorici, ali su odbornici nekih drugih partija prodali pobjedu nakon izbora. Tim na čelu sa Bečićem je omogućio stvaranje nove vrijednosti i rekordan rezultat opozicije na oktobaskim izborima, a izborna lista "Aleksa Bečić - Demokrate - Pobjede, a ne podjele" je ključno opredijelila pobjedu opozicije u Budvi, Kotoru i Herceg Novom", navodi se u reagovanju.

Demokrate su kazale da je nakon svega svima jasno zašto DF-u smeta popularnost Alekse Bečića.

"Više ne možete da prikrijete bijes što ga građani smatraju čovjekom koji ne zna za poraz, što se nikako ne može reći za vas nekolicinu decenijskih profitera, kojima je cenzus misaona imenica u samostalnom nastupu. Ako ovako nastavite – i u koalicionom nastupu ćete mu gledati u leđa. Zar je moguće da se još makar malo ne prikrivate, nego jasno pokazujete da vas više boli uspjeh Bečića i Demokrata, nego sve zlo koje je Đukanović posijao po Crnoj Gori", poručile su Demokrate.

Iz te stranke pitaju DF šta je uradio za one za koje se navodno bore.

"Mazali im oči u zajedničkim predstavama sa Đukanovićem, dok ste se iza kamere smješkali i trljali ruke. Đukanović optuži Bečića za Dubrovnik prije neki dan, a tada je lider Demokrata imao pet godina; a vi ga danas prozvaste zbog saradnje sa Miloševićem i Bulatovićem, a tada je lider Demokrata imao 11 godina. Đukanović ga optužuje da je četnik, a nekolicina profitera u vrhu DF-a da je protivnik Srba. Dezorjentacija je razumljiva, jer ste počeli da pucate i vi i DPS po svim šavovima. Čim nas ovako napadaju dva politička blizanca, koja se međusobno hrane svih ovih godina, na pravom smo putu. Vrijeme profitera je prošlost. Pročitani ste!", poručuje se u reagovanju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније