Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

12. 09. 2017. 13:27 >> 15:24
10

NIKOLA MARKOVIĆ POZIVA

"Tužilaštvo da reaguje na prijetnje"

Glavni i odgovorni urednik Dana, Nikola Marković, rekao je da očekuje hitnu reakciju Tužilaštva, povodom prijetnji koje je brat premijera Duška Markovića, Velizar Marković, uputio novinaru tog dnevnog lista Vladimiru Otaševiću.

Iz Dana je, naime, saopšteno da je Mojkovčanin Velizar Marković prijetio Otaševiću tokom telefonskog razgovora.

Otašević ga je, kako pojašnjavaju, kontaktirao kako bi pokušao da preko njega uspostavi kontakt sa njegovim bratom Radojem Markovićem, čija je izjava bila potrebna Danu, a povodom komentara na optužbe koje su na njegov račun saopštili iz Demokratske Crne Gore, zbog prijetnji njihovim aktivistima u Mojkovcu.

"Mi očekujemo od državnih organa, prije svega od Tužilaštva, da po sili zakona pokrene postpak, sasluša ovo lice i utvrdi nivo njegovih prijetnji", rekao je Marković, navodeći da je posebno zabrinjavajuće to što prijetnje dolaze od premijerovog brata.

On je rekao da nemaju namjeru da prave politički slučaj, ali da očekuju da lice sa takvim porodičnim referencama mnogo suptilnije pazi šta govore.

"Nije isto kad prijeti obični građani i bliski srodnik funkcionera, koji ima tako represivni aparat u svojim rukama", rekao je Marković. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније