Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 07. 2013. 14:10 >> 14:10

PORUKA

File: Vrata EU za Balkan otvorena

Evropski komesar za proširenje Štefan File poručio da je prijem Hrvatske u EU dokaz da su vrata otvorena za sve zemlje Zapadnog Balkana, ali da nema prečica. Ulazak Hrvatske je novi dokaz o transformativnoj moći politike proširenja”, rekao je File u video poruci za zemlje Zapadnog Balkana postavljenoj na internet sajtu Komisije.

On je istakao da je to jasna poruka svim državama u regionu da imaju evropsku perspektivu pod uslovom da izvrše reforme na polju vladavine prava, uspostavljanju demokratskih principa i zaštiti ljudskih prava.

“Nema prečica ni čarobnih formula”, naglasio je. On je istakao da Hrvatska ulaskom u EU ne napušta region.“Naprotiv, EU vam se od danas fizički približila”, rekao je File.

Komesar za proširenje EU je podsjetio da je EU iznikla iz pepela Drugog svjetskog rata, ali da su zahvaljujući pomirenju, demokratiji i zajedničkom tržistu, uslijedile decenije mira i prosperiteta.

“Od danas ste svi za korak bliže EU, a mi smo tu da vas podržimo”, zaključio je File svoje video obraćanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније