Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 09. 2017. 17:33 >> 21:02
6

IZRUČENJE SINĐELIĆA

"Zahtjev stigao, napadi neosnovani"

Ministarstvo pravde Crne Gore odbacuje kao neosnovane i tendenciozne navode DF-a povodom molbe za izručenje Sinđelić Saše Hrvatskoj. Molba je stigla u junu i proslijeđena je Višem sudu u Podgorici na odlučivanje, saopšteno je iz ministarstva.

Nakon što je DF-a danas naveo da je Ministarstvo pravde pokušalo da sakrije da je Hrvatska zatražila izručenje Sinđelića, reagovalo je Ministartsvo pravde uz tvrdnju da su navodi neosnovani i tendenciozni.

"Neosnovani su i tendenciozni navodi koji su danas adresirani na Ministarstvo pravde Crne Gore i lično ministra pravde Zorana Pažina od strane određenih političkih subjekata u Crnoj Gori povodom činjenice da je Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske uputilo molbu za izručenje Sinđelić Saše, svjedoka saradnika u postupku koji se pred crnogorskim pravosuđem vodi zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju", navodi se u saopštenju.

Nakon interesovanja medija iz ministarstva je saopšteno da je molba stigla i da je proslijeđena Višem sudu u Podgorici na odlučivanje.

"Tim povodom, imajući u vidu veliko interesovanje medija, a radi crnogorske i šire javnosti, Ministarstvo pravde obavještava da je od svih medijskih navoda na ovu temu tačno jedino to da je Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske uputilo molbu za izručenje Sinđelić Saše od 1. juna 2017. godine, koju je Ministarstvo pravde Crne Gore, nakon što je potvrdilo njen prijem, u skladu sa propisanom procedurom proslijedilo Višem sudu u Podgorici, kao stvarno i mjesno nadležnom za odlučivanje o ispunjenosti pretpostavki za izručenje u konkretnom predmetu, o čemu je takođe obaviješteno Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske dopisom od 12. jula 2017. godine", kazali su iz ministarstva.

Oni napominju da Ministarstvo pravde ne objavljuje informacije o predmetima međunarodne pravne pomoći, osim na upit medija ili drugih subjekata.

"Navode da je 'Ministarstvo pravde pokušalo da sakrije ovu činjenicu' odbacujemo kao neosnovane, tim prije što do danas nijesmo primili niti jedan upit od medija ili drugih subjekata na temu molbe za izručenje Sinđelić Saše. Na takve neosnovane navode nadovezalo se isto takvo tumačenje postupanja Ministarstva pravde u ovom predmetu, koje odbacujemo kao tendenciozno, ali ne i iznenađujuće", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније