Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

19. 10. 2017. 13:21 >> 15:17

PREPORUKE OEBS-A

Šćepanović: DIK i ASK da se izjasne

Predsjednica Radne grupe za analizu izbornog zakonodavstva, Marta Šćepanović, predložila je da se o Državne izborne komisije (DIK) i Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) zatraži njihovo viđenje o preporukama OEBS-a, sa preciznom ocjenom koji član bi trebalo mijenjati.

 

Naredna sjenica Radne grupe biće održana sljedeće sedmice.

"Donijeli smo danas zaključak da se upute pozivi DIK-u i ASK-u, kako bi nam dostavili svoje viđenje preporuka i kako ih implementirati, kao i svoje viđenje primjene izbornog i Zakona o finansiranju političkih partija", rekla je Šćepanović.

Preporuke OEBS-a nisu jedino čime Radna grupa treba da se bavi, smatra poslanika FORC-a Genci Nimanbegu.

“Mi koji smo u Odboru za ekonomiju znamo da DRI naglašava nedostatak koji imaju oko nadzora nad finansiranjem političkinh partija”

“Mislim da je vrlo opasno da ova radna grupa širi rad kada nam je konkretno dato da analiziramo izborno zakonodavstvo, ali samo u svijetlu ovih datih preporuka”, odgovorla je Šćepanović.

Nimanbegu je tražio mišljenje cijele Radne grupe o njegovom prijedlogu.

“Konačni rezultati da li ćemo mi nešto postići i da li će se implementirati, zavisi da li ćemo procjeniti da li zakone treba mijenjati. Neki se ne mogu mjenjati prostom većinom”, zaključio je Nimanbegu.

Tatjana Debeljević, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније