Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 10. 2017. 10:10 >> 09:45

CRNOGORSKA

Obnovićemo duh starog Cetinja

Crnogorska se javno obavezuje da će svoju političku i stručnu snagu nakon izbora koristiti da se Cetinje još snažnije razvija kao obrazovni i istraživački centar naše države i našeg regiona, saopštila je kandidatkinja Crnogorske za odbornicu u Skupštini Prijestonice, Milena Milanović.

 

"Mi smo i u naš izborni program za Cetinje zapisali da imidž Cetinja kao univerzitetskog centra mora biti ojačavan stvaranjem pretpostavki da u Prijestonicu rado dolaze najveći naučni i umjetnički autoriteti i istraživači u oblastima u kojima se školuju studenti na Cetinju", rekla je Milanović.

Ona je dodala da postoji utisak da su ulaganja u nauku, umjetnost i obrazovanje na Cetinju sve tanja i da se u gradu ne vodi računa o njegovim zaštitnim znakovima.

"Društvena i kulturna istorija našeg Cetinja obavezuje nas da Prijestonicu čuvamo kao kulturno, obrazovno i istraživačko središte. Da čuvamo sve zaštitne znakove Cetinja poput kulturnih i istorijskih objekata, ali da spriječimo i sječu velikog broja stabala lipe po kojima je Cetinje takođe bilo poznato i od kojih je nekada mirisao čitavi grad. Mi želimo da sačuvamo naš grad i pokušaćemo da obnovimo njegov šarm i duh, kojim su se ponosili naši preci", rekla je Milanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније