Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio P.R.

12. 11. 2017. 14:36 >> 14:05
1

URA CETINJE

Razvijati gazdinstva i seoski turizam

Namjera Građanskog pokreta URA je da u Prijestonici podstakne razvoj porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u funkciji turizma, kazala je kandidatkinja za odbornicu, Dobrinka Đorđić.

Ona ističe da će Cetinje voditi stvaraoci, a ne, kako kaže, rasipnici.

"Dosljedno ćemo se držati principa odgovornosti, poštovanja znanja i kompetentnosti, posvećenosti u izvršavanju obaveza. Ličnim stavom i poštenjem pokazaćemo da politika ne mora biti nečasno zanimanje. Kako pomoći seoskim porodičnim gazdinstvima da uvećaju i poboljšaju proizvodnju vežući je za turističku ponudu? Teško, ali je moguće. Ako su sela nekada, ne samo hranila Crnu Goru, već i izvozila svoje proizvode onda samo nesposobna vlast može dozvoliti njihovo umiranje", rekla je Đorđić.

Ističe i da cetinjsko seosko područje danas ima najveću površinu obradivog zemljišta po glavi stanovika ne samo u Crnoj Gori.

"Da ne govorimo o šumama koje vlast jedino primijeti kad izbiju požari. Da ne govorimo o stočarstvu i potencijalima dva nacionalna parka za razvoj etno turizma. Izgradnjom infrastrukture ka selu i raznim subvecijama i olakšicama možemo omogući otvaranje mini pogona u mjesnim centrima, dodala je Đorđić.

Građanski pokret URA je u svom programu, navodi Đorđić, predvidio osnivanje Fonda za podršku poljoprivredi i razvoju sela.

"Cilj nam je stvaranje jedinstvenog turističkog proizvoda Prijestonice za jednodnevne izlete sa primorja, ali i za duži boravak gostiju na samom Cetinju. On će obuhvatati adekvatnu valorizaciju NP Skadarsko jezero i NP Lovćen, što podrazumijeva razvoj svih vidova turizma koji prati jedinstvena trpeza Prijestonice", zaključila je Đorđić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније