Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

16. 11. 2017. 19:29 >> 19:01
2

URA OCJENJUJE

Stanković mora biti smijenjen

Poslanici Građanskog pokreta URA nastaviće da bojkotuju parlament iako smatraju da je svrsishodnost rada vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, gotovo nevidljiva i da zbog toga mora biti smijenjen.

„Propusti i nerad očigledno djeluju odobravajuće i ohrabrujuće, pa za posljedicu imamo to da afera “Snimak” u Crnoj Gori očigledno nikada nije ni prestajala“, ocijenio je sekretar URA-e, Mileta Radovanić.

Demokratski front (DF) je u srijedu saopštio da će Predsjedništvo tog saveza predložiti poslaničkom klubu pokretanje inicijative za smjenu Stankovića.

Na pitanje da li bi se URA, ukoliko ta inicijativa dođe na dnevni red Skupštine, vratila u parlament, Radovanić je odgovorio da ostaju pri bojkotu parlamenta.

"Jasno smo istakli uslove pod kojima ćemo se vratiti u skupštinske klupe. Politička i socio-ekonomska kriza u Crnoj Gori je duboka i krajnje je vrijeme da se svi akteri političke scene prema njoj ponesu racionalno i odgovorno“, rekao je Radovanić agenciji Mina.

Sada je, smatra on, već izvjesno da Stanković nije imao ni volje ni hrabrosti da se na valjan način uhvati u koštac sa problemom organizovanog kriminala i korupcije, pogotovo korupcije na visokom nivou.

Prema riječima Radovanića, skandalozna je činjenica da je Stanković dozvolio da mu mnogi predmeti stoje u ladicama i zastarijevaju. 

„Kada dozvolite da vam slučajevi poput Solane i Telekoma, koji se mjere stotinama miliona EUR zastare, onda ne možemo govoriti o tome da je zakon jednak za sve. Imamo i aferu Limenka koja je klasični primjer zloupotrebe i nesavjesnog rada a čiji je epilog opšte poznat i koji vrijeđa inteligenciju građana“, navodi Radovanić.

Kako dodaje, postoje i brojni slučajevi gdje su mnoge državne garancije pale, koje bez obzira na to nisu ni ispitane niti je ko zbog toga snosio političku i krivičnu odgovornost. 

„A znamo da su sve ove afere plaćene novcem građana. Čak i kada imamo dokaze crno na bijelo, kao što je to slučaj sa zloupotrebama i pritiscima u partijske svrhe od strane predsjednice Opštine Gusinje, vrhovni državni tužilac SDT nije imao hrabrosti da podnese krivičnu prijavu“, saopštio je Radovanić.

Kako je rekao, možda i najbolji pokazatelj kako vrhovni državni tužilac nije vršio svoju nadležnost su krivične prijave koje se odnose na pritiske i uticaj na slobodno izražavanje izborne volje građana. 

„Takvih prijava je samo u izbornom danu prošle godine podnijeto više od stotinu i nijedna od njih do danas nije procesuirana“, zaključio je Radovanić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније