Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

15. 04. 2024. 14:59 >> 15:01
Čitaj mi:

KONATAR

URA predložila povećanje penzije na 450 eura

Šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar saopštio je da će poslanici ovog pokreta predložiti izmjene zakona o PIO kojima će se definisati iznos minimalne penzije od 450 eura, tj. povećanje i za srazmjerne penzionere.

Konatar je podsjetio da je Skupština 2023. godine donijela zaključak kojim je zadužila Vladu Crne Gore da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži povećanje penzija i za korisnike srazmjernih penzija u Crnoj Gori.

"Za njih trenutno ne važi visina minimalne penzije od 450 eura i to je nepravda koja je učinjena prema njima. Vlada Milojka Spajića nije ispoštovala zaključke Skupštine, a što nije nikakvo iznenađenje", saopštio je Konatar.

Konatar je objasnio da su korisnici srazmjernih penzija oni koji dio penzije primaju u Crnoj Gori, a dio primaju iz inostranstva.

"U najvećem broju iz država bivše Jugoslavije i da su njihove penzije danas najmanje u Crnoj Gori, mnogo manje od minimalne penzije od 450 eura", zaključio je Konatar. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније