Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 10:46 >> 10:15
3

PERIŠIĆ PORUČIO

URA je za Perper, a ne za Severinu i Grand

Kandidat Ure za odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje, Miloš Perišić, ocijenio je da je stala kulturna evolucija na Cetinju, te da je aktuelna vlast svojim dekadentnim djelovanjem u drugi plan potisnula najveće i najljepše vrijednosti grada.

"Umjesto svjetski poznatih umjetnika i stvaralaca, na Cetinju priliku dobijaju turbo-folk zvijezde, koje pak predstavljaju ogledalo njihovog kulturnog dostignuća. Cetinjska URA je u svom programu posebnu pažnju obratila na kulturu. Upravo na mjestima gdje smatramo da su najveći nedostaci u ovoj oblasti, URA je pripremila plan revitalizovanja istih", saopštio je Perišić.

On je rekao da je očigledno da Cetinju nedostaje osnivanje Omladinskog kulturno-rekreativnog centra, čemu URA, kako je rekao, posvećuje najveću pažnju kada je u pitanju kultura.

"Omladinski kulturno-rekreativni centar omogućio bi mladima da prate filmske projekcije i pozorišne predstave, kao i da imaju na raspolaganju adekvatne zabavne sadržaje. Time ćemo i cetinjskim umjetnicima i stvaraocima obezbijediti prostor za rad i izlaganje. Pored ovoga, plan nam je da svaki objekat od nesumnjivog istorijskog i kulturnog značaja bude zaštićen, obnovljen, uređen i uvršten u turističku ponudu grada. Takođe, promovisaćemo kulturnu baštinu i institucije kulture, a ukupan kulturni potencijal, u razumnoj mjeri stavićemo u funkciju turističke ponude i razvoja grada. Bez rezervi, podržaćemo postojeće kulturne manifestacije, promovisaćemo nove i pomoći njihov razvoj. URA je za Dada i Lubardu, za Perper i Buksovce, a ne za Severinu i Zvezde Granda. URA je za to da u najvećim mogućim kapacitetima iskoristimo naše kulturno blago i tradiciju, a ne za njihovo zapostavljanje i uništavanje", rekao je Perišić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније