Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 07. 2013. 16:33 >> 16:33

LOŠA POLITIKA

SNP: Drug opštine Berane preko 10 miliona

Lošom politikom vladajuće koalicije, Opština Berane stigla do samog dna, a rezultat te pogubne politike je dug koji je premašio deset miliona eura, saopštili su iz lokalnog SNP-a.

Skupština opštine Berane danas je raspravljala o Završnom računu Budžeta opštine za 2012. godinu, i Predlogu Odluke o određivanju lokacije za privremeno skladištenje komunalnog otpada.

Odbornici SNP Berane smatraju da su budžetska sredstva trošena nedomaćinski, da se nije vodilo mnogo računa o mjerama štednje, kao i da su u prethodnoj godini izostale realizacije većih kapitalnih investicija.

"Premalo sredstava izdvojeno je za kapitalni budžet, a lokalni putevi, vodovodna mreža i sportski tereni nalaze se u katastrofalnom stanju. Nedovoljno sredstava je predviđeno i za normalno funkcionisanje Radio Berana, isto kao i za rad sportskih klubova, od kojih su neki pred samim gašenjem", saopšteno je iz opštinskog odbora SNP-a.

Odbornici SNP smatraju da su i troškovi Službe Predsjednika Opštine premašili indeks realizovanog od 95 odsto, a da uplate određenih sredstva iz Budžeta, na ime jednokratnih socijalnih pomoći, navode na sumnju da su ista korištena u predizborne svrhe.

Traže odgovor na pitanja, kojim mjesnim zajednicama, i u koje svrhe su uplaćena sredstva od 75.000 eura.

"Tražimo od rukovodstva lokalne uprave da prestanu da se kite tuđim perjem, imajući u vidu da je izgradnja tunela Tifran i regionalnog puta Berane–Kolašin preko Lubnica, u nadležnosti Ministarstva za pomorstvo i saobraćaj, shodno Planu redovnog i investicionog održavanja, rekonstrukcije i izgradnje državnih puteva za 2012. godinu", saopšteno je iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније