Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

16. 01. 2018. 07:49 >> 07:16
10

SERVER SMATRA

"SAD da pomognu Balkanu"

Jasno je da će Moskva uraditi sve što može da poremeti demokratiju i diskredituje njene predstavnike u svim zemljama članicama NATO-a, uključujući Sjedinjene Američke Države (SAD) i Crnu Goru, saopštio je ekspert za jugoistočnu Evropu, Danijel Server.


On je, komentarišući novi dokument Komiteta za spoljne poslove Senata SAD-a, kazao da bi, zbog jasnog pritiska Rusije, američka administracija morala da ponudi Balkanu mnogo više od izvještaja.

“Crna Gora je mala i slaba zbog glasnih protivnika nezavisnosti i onih koji su protiv NATO-a, a koji su manjina u zemlji. Zato se nadam da će ameička administracija ponuditi Zapadnom Balkanu više od izvještaja kongresne manjine, kako bi se region sačuvao od ruskih pritisaka i miješanja”, rekao je Server Pobjedi.

Članovi Senata iz Demokratske stranke tražili su u srijedu od administracije predsjednika Donalda Trampa da strano miješanje u izbore tretira kao nacionalnu krizu, formira agenciju za koordinisanje odgovora i uspostavi novu vrstu sankcija za brzo kažnjavanje odgovornih.

U izvještaju pod nazivom Putinov asimetrični napad na demokratiju u Rusiji i Evropi: posljedice po nacionalnu bezbjednost SAD, navodi se da bi Crna Gora trebalo da posluži kao poziv za buđenje svim ostalim zemljama Balkana koje žele da budu dio NATO i EU.

Server smatra i da su SAD shvatile da Rusija "djeluje mnogo šire nego što se čini".

“SAD shvataju da Rusiji moraju da se usprotive na mnogo mjesta i na mnogo različitih načina. Balkan i Crna Gora su neka od tih mjesta”, zaključio je Server.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније