Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

22. 01. 2018. 13:33 >> 13:23
5

DEMOKRATE BERANE

Pomagaćemo onima kojima je potrebno

Demokrate Crne Gore u opštini Berane će posebnu pažnju obratiti osobama sa invaliditetom i osobama ometenim u razvoju i obezbijediti im adekvatan pristup svim institucijama, kazala je Tamara Kenjić, kandidatkinja Demokrata za odbornicu u SO Berane.

Vođeni principom opštine kao servisa građana, Demokrate će, kaže Kenjić, raditi na formiranju operativnog socijalnog savjeta koji će razviti sprovodivu strategiju i konkretne mjere za pružanje podrške onima kojima je potrebna. 

„Takođe, formiraćemo i posebnu kancelariju gdje će građani moći da dobiju pomoć i savjet u cilju što efikasnijeg rješavanja najurgentnijih problema“, navodi Kenjić.

Funkcionalan Socijalni savjet i kancelarija za građane su, kaže ona, pravi put za približavanje Opštine njenim građanima.

„Namjera nam je da uklonim administrativne barijere koje često građanima otežavaju pristup njihovim osnovnim pravima“, poručuje funkcionerka Demokrata.

Ono što se dogodilo sa dijeljenjem jednokratne socijalne pomoći u Beranama 2012. Godine, kako navodi Kenjić, prvorazredan je skandal.

„Beranke i Beranci su mudri ljudi, zbog čega vjerujem da neće dozvoliti DPS-u da dođe u priliku da vrši iste ili slične zloupotrebe. Lokalna samouprava mora raditi i na mijenjanju društvene svijesti kroz razne projekte i aktivnosti kako bi došlo do što veće prihvaćenosti pomenutih slojeva društva, a sve to bi dovelo i do smanjenja predrasuda i stereotipa koji vladaju. Demokrate Berana neće zaboraviti nijednog sugrađanina, a ljudska i profesionalna obaveza će nam biti da najviše pažnje posvetimo onima koji o sebi mogu najmanje da brinu“, zaključila je Kenjić.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније