Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

09. 02. 2018. 11:07 >> 11:07
6

DEDA SMATRA

Demarkacija s CG ne smije biti oborena

Jedan od najznačajnijih poznavalaca kosovskih prilika, uticajni poslanik Alternative Iljir Deda, izjavio je da je optimista da će se u Skupštini Kosova ratifikovati sporazum o demarkaciji granice s Crnom Gorom.

Deda je prištinskim medijima rekao da ga je zamjenik premijera Fatmir Ljimaj obavijestio o inicijativi da se postigne sporazum s Crnom Gorom i da, ukoliko budu utvrđene greške u sporazumu, može da se ponovo pregovara o demarkaciji.

"Na zahtjev zamjenika premijera Fatmira Ljimaja smo se danas službeno sreli. Informisao me je o svojoj inicijativi za razgovore sa Crnom Gorom, i ja sam za to da mu se da prostor za to. Rekao mi je da je Crna Gora spremna da pomogne Kosovu da usvoji demarkaciju. Ako sve bude išlo kako sam informisan, vjerujem da će svi u Skupštini glasati za sporazum o demarkaciji", kazao je Deda.

On je naglasio da demarkacija nikako ne smije da se obori u Skupštini.

"Ideja je da se usvoji uz garancije. Mnogo je mogućnosti da dvije vlade daju garancije, da se obavežu, opredijele ili bilo što drugo, samo da demarkacija ide dalje", kazao je Deda.

On je istkao da, ukoliko Kosovo želi da tokom ove godine dobije liberalizaciju viza za EU, demarkacija treba da bude ratifikovana tokom februara, u suprotnom liberalizacije neće biti ni iduće, 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније