Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

26. 04. 2018. 09:39 >> 09:32
2

DEMOKRATE PORUČILE

"Javni servis mora biti i biće nezavisan"

Javni servis mora biti i biće nezavisan i proces ozdravljenja društva ne mogu zaustaviti svakodnevnim pritiscima, poručili su iz Demokratske Crne Gore

Vladimir Martinović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore kaže da se nije dugo čekalo da DPS počne sa "totalnom okupacijom Javnog servisa".

"Najbolja potvrda toga je sramno i bezobzirno ponašanje novoimenovanog člana Savjeta RTCG Gorana Sekulovića, koje je nedvosmisleno politički motivisano. Novi član Savjeta RTCG, Sekulović - biograf Mila Đukanovića (autor knjige 'Premijer pobjedničkog duha') vidi neprijatelje države u svakom ko nije DPS, ali očigledno nema hrabrosti da pokrene smjenu Andrijane Kadije, ili još uvijek nema 'mig' da to uradi (zbog nedavnog izvještaja EK koji jasno ukazuje na nepravilnosti oko smjene dva nezavisna člana Savjeta i njihove zabrinutosti za dalji rad Javnog servisa)", navodi u izjavi za medije Vladimir Martinović, potpredsjednik Demokratske Crne Gore.

Martinović navodi da je Sekulović za Savjet RTCG rekao "Mi moramo biti nezavisni".

"Postavlja se pitanje, šta je tačno imao na umu, kao biograf lika i djela Mila Đukanovića i kao glavni saradnik Mima Draškovića (takođe člana Savjeta), koji je priznao da je, nedavno u Bijelom Polju, iz prvog reda aplaudirao Milu Đukanoviću?", navodi Martinović u izjavi za medije.

On navodi da je su građani polako počeli da primjećuju da Javni servis, koji se finansira iz džepa građana, izvještava u korist građana.

"DPS po ko zna koji put, u strahu da se ne "sruši" država, instalira svoje poslušnike na mjestima odlučivanja u Javnom servisu, koji beskrupulozno i javno pokazuju odanost svom velikom vođi", navodi Martinović.

Zabrinjava ga činjenica da nas, kako je kazao istovremeno, sa druge strane, ubjeđuju da je to siguran put što bržeg ulaska u EU.

"Iako, čini se da zvanični izvještaji nikada nijesu bili gori, vlastodržci ne mare za to. Kriminogena vlast, koja nikada nije ni počivala na slobodno izraženoj volji građana, mora biti svjesna da je demokratizacija društva počela, da Javni servis mora biti i biće nezavisan i da proces ozdravljenja društva ne mogu zaustaviti svakodnevnim pritiscima od strane onih koji se javno i na svakom koraku klanjaju onome za čije interese i za čiji su račun postavljeni na mjestima odlučivanja", zaključio je Martinović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније