Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

31. 05. 2018. 14:19 >> 14:10

MARKOVIĆ - CUI

"Autoput najbolja preporuka za nove projekte"

Izgradnja prioritetne dionice autoputa dodatno je osnažila odnose Crne Gore i Kine i stvorila dobru osnovu za dalji dijalog o saradnji na novim razvojnim projektima, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i ambasadora Kine Cuija Dživeija.

Kako navode iz Vlade, Marković je primio u oproštajnu posjetu ambasadora Cuija. Zaključeno je da su odnosi dviju država na najvišem nivou.

"Prijateljski, sadržajni i razgranati, da se saradnja i dalje razvija i napreduje i da je izgradnja prioritetne dionice Autoputa dodatno osnažila odnose Crne Gore i Kine i stvorila dobru osnovu za dalji dijalog o saradnji na novim razvojnim projektima", navode u saopštenju.

Marković je ocijenio da je za dostizanje tako kvalitetnih crnogorsko-kineskih odnosa posebno zaslužan ambasador Cui lično.

"Sa zadovoljstvom konstatujem da je svaki naš susret bio na dobrobit naroda obje države. Svaki naš susret bio je i podsticaj za stvaranje nove vrijednosti u Crnoj Gori. Zahvaljujem Vam se ambasadore, u ime Vlade i u svoje ime, na takvom pristupu", rekao je Marković.

Marković je iskazao posebno poštovanje za odnos uvažavanja koji NR Kina iskazuje prema strateškom evropskom i evroatlantskom opredjeljenju Crne Gore.

Cui je rekao da njegova zemlja pozdravlja dobar napredak Crne Gore na ekonomskom i političkom planu.

"Vrlo cijenimo postignuća Crne Gore od obnove nezavisnosti, a posebno prošle godine. Ne samo Kina nego cio svijet vidi da se uspješno razvijate, da imate stabilnu političku situaciju i da podižete standard građana. Kao vaše prijatelje to nas raduje", rekao je Cui.

Marković i Cui su, kako navode, konstatovali da je crnogorsko-kineska saradnja u oblastima naših razvojnih projekata, nauke, obrazovanja kulture i sporta doprinijela boljem upoznavanju naroda i kultura, sve većem interesovanju građane jedne zemlje za drugu, što se ogleda, među ostalim, u sve većem broju stipendija i crnogorskih studenata i sportskih stručnjaka u Kini, i kineskih turista u Crnoj Gori.

"Ovakav pristup pokazuje da su odnosi na najvišem nivou, ali i da ne postoji maksimum, jer je uvijek moguće više", ocijenio je odlazeći ambasador Kine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније