Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: RTK, Objavio: I. P. ]

14. 06. 2018. 13:30 >> 13:19
7

HARADINAJ OBEĆAO

Crnogorci će biti ravnopravni na Kosovu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj obećao da će crnogorska zajednica imati ravnopravan tretman u toj zemlji sa ostalim zajednicama.

 

"Kosovo je naša zajednička kuća i crnogorska zajednica će imati ravnopravan tretman sa ostalim zajednicama. U ime Vlade zahvalio sam se predstavnicima crnogorske zajednice na aktivnom učešću na javnom, političkom i kulturnom životu Kosova, i obećao im da ćemo biti uz njih i ubuduće"”, napisao je Haradinaj, nakon sastanka na svom Fejsbuk nalogu.

Haradinaj se sastao sa predstavnicima crnogorske zajednice na Kosovu, na čelu sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodanom Vujičićem.

"Mi smo zajedno da podržavamo jedni-druge, da doprinesemo zajedno našem razvoju i blagostanju”, rekao je premijer Haradinaj, prenosi RTK2.

Haradinaj je ocijenio izvanrednim odnose između Albanaca i Crnogoraca kao i odnose između Kosova i Crne Gore.

On je istakao potrebu unapređenja ekonomskih odnosa između dvije zemlje i potrebu poboljšanja prava crnogorske zajednice na Kosovu. U tom pravcu je najavio otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca.

“U julu ćemo otvoriti Razvojni centar Crnogoroca Kosova, koji će biti glavna adresa i ključni mehanizam preko kojeg će se sprovoditi Strategija integracije Crnogoraca i koji će doprinjeti jačanju odnosa između Kosova i Crne Gore”, dodao je Haradinaj.

S druge strane, predstavnici crnogorske zajednice na Kosovu su zahvalili premijeru Haradinaju na stalnoj podršci koju im daje u raznim projektima.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније