Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

25. 04. 2024. 12:00 >> 12:01

UPRAVA ZA GAZDOVANJE ŠUMAMA I LOVIŠTIMA

"Ako neko ima dokaze o švercu neka prijavi istražnim organima"

Povodom tvrdnji iznijetih u tekstu "Šverc ne prestaje, drvna građa još ide prema Kosovu", objavljenom na Portalu RTCG, iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima obavještavaju javnost da je izvoz oble građe strogo zabranjen, i pozivaju sve koji su u posjedu ovakvih tvrdnji, da predaju konkretne dokaze i prijave nadležnim organima sve svoje sumnje.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

"Povodom neargumentovanih tvrdnji iznijetih u predmetnom tekstu, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima obavještava javnost da je izvoz oble građe strogo zabranjen, ali istovremeno i pozivamo sve one koji su u posjedu ovakvih tvrdnji, da umjesto medijskih spinovanih neistina, predaju konkretne dokaze i prijave nadležnim organima sve svoje sumnje.

Nemoguće je iz sela Bandžov, koje se pominje u tekstu, preći planinu Hajlu na kojoj je trenutno 1 metar snijega, posebno ako uzmemo u vidu činjenice da granicu kontroliše granična policija koja je zadužena za ilegalni prenos, kao i granična policija Kosova, od kojih do sada nismo dobili niti jedno obavještenje da su se bilo kakvi sortimenti prevozili ilegalno preko granice.

Takođe, putni pravac koji je bio u funkciji Murino- Čakor – Peć, kako za motorna, tako i za teretni i autobuski saobraćaj, bio je u funkciji sve do ratnih dešavanja na Kosovu 1999. godine. Nakon toga, na tom putnom pravcu nedaleko od Bjeluha postavljene su piramide, zbog čega je nemoguće proći ni malim voznim sredstvima, a svakako ne sa većim teretnim kamionima. Drugih putnih pravaca prema Kosovu iz Plava nema. Na prevoju Čakor stacionirana je Granična policija 24 h, koja legitimiše i zaposlene Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, a samim tim i teretna vozila sa građom, kao i sve ostale.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima poziva sve da saznanja o bilo kojoj zloupotrebi ili bespravnoj radnji prijave nadležnim organima, a ne da ćute, jer samo na taj način možemo zaustaviti neodgovorne pojedince i grupe.

Novi menadžment Uprave neće tolerisati niti korupciju, niti kriminal, ni bezakonje, već kroz proaktivan pristup i uz snažnu međuresornu podršku kreće u bezkompromisnu i odlučnu borbu sa svim onim stvarima koje su u prethodnom periodu nanosile štetu našim šumama", kazali su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније