Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 07. 2018. 17:40 >> 22:52
9

IZ LIČNIH RAZLOGA

Matijević podnijela ostavku

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević podnijela je ostavku na tu funkciju. Ona je poručila da ostaje privržena programskim ciljevima i politici Demokratske partije socijalista.

Podsjećamo, Opštinski odbor DPS-a Tivat pokrenuo je proceduru za razrješenje predsjednice opštine dr Snežane Matijević, nakon čega je ona saopštila da neće podni9jeti ostavku.  Matijević je ranije odbila da potpiše  ugovor o opraštanju 5,6 miliona eura opštinskih potraživanja od Porto Montenegra na ime neplaćenih komunalija.

“Ovim putem želim informisati javnost da sam predsjedniku Skupštine opštine Tivat dostavila neopozivu ostavku na mjesto predsjednice opštine. Moja odluka je konačna i izraz je moje slobodne volje”, navodi se u saopštenju predsjednice opštine Tivat Snežane Matijević.

Ona je navela da ostavku podnosi iz ličnih i profesionalnih razloga, a u želji da efikasno i kvalitetno funkcionisanje lokalne uprave, ne podredi razlozima koji se tiču poštovanja njenih porodičnih obaveza, ali i, kako navodi, profesionalne zauzetosti povodom angažmana na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

“Iz navedenih razloga nisam u prilici da se u potpunosti posvetim sve zahtjevnijim svakodnevnim poslovima, na način kako se to podrazumijeva od svakog ko odgovorno želi obavljati dužnost predsjednika opstine Tivat, kao jedne od opština u Crnoj Gori koja bilježi izuzetno dinamičan razvoj u svakom svom segmentu”, navodi Matijević.

Ponosna je navodi, na rezultate koje je sa svojim timom ostvarila u prethodnom periodu i poručuje da će se radovati svakom budućem uspjehu u radu njenih kolega na realizaciji strateških projekata od značaja za razvoj Tivta.

“Zahvaljujem se svim građanima, saradnicima i odbornicima Skupštine opštine Tivat, sa kojima sam uspješno sarađivala u proteklom dvogodišnjem periodu i očekujem od njih da nastave sa realizacijom svih investicija koje smo zajedno započeli ili čija realizacija uskoro treba da počne”, poručila je Matijević.

Nada se da će neke prakse, uspješno realizovane tokom njenog mandata, biti prepoznate kao pozitivne.

“To su: direktan i neposredan kontakt sa građanima, dobra saradnja i politika otvorenosti ka potrebama tivatskih privrednika, otvorenost ka medijima, promocija Tivta kroz brojne događaje sa ciljem povećanja broja turista i uopšte posjetilaca Tivta, kako tokom tako i van sezone. Napominjem, sve što sam radila, radila sam u interesu grada i građana Tivta, a to potvrđuje i ova moja odluka”, navela je Matijević.

Ističe i da je uložila sve svoje napore da Tivat bude primjer toplog i ljudskog odnosa i ka onim građanima koji spadaju u najranjivije kategorije stanovništva.

“Ostajem u potpunosti privržena programskim ciljevima i politici Demokratske partije socijalista, od koje očekujem da nastavi sa realizacijom izbornog programa ponuđenog građanima Tivta, kako bi pobjeda DPSa-a i na sljedećim lokalnim izborima bila ubjedljiva, a čemu ću ja nastaviti da dajem puni doprinos, kao i svih prethodnih godina. Očekujem da će opština Tivat nastaviti da bude lider u razvoju strateških investicija i prestižnih turističkih projekata, kao i u svakom drugom smislu, kako u Crnoj Gori, tako i u mnogo širim granicama”, zaključila je Matijević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније