Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 08. 2018. 13:54 >> 18:03
19

REAGOVANJA OPOZICIJE

"Vlast opravdava zločine nad srpskim narodom"

Saopštenjem Ministarstva odbrane crnogorska vlast priznala je da direktno podržava i opravdava zločine nad srpskim narodom, ono je trebalo da prikrije lične odgovornosti za nastali mučni skandal u Kninu, i zbog takvog obrazloženja za prisustvo pukovnika Ivana Mašulovića u Kninu ministar Predrag Bošković treba da podnese ostavku, navodi se u reagovanjima opozicionih partija.

Povodom prisustva crnogorskog vojnog izaslanika u Republici Hrvatskoj, pukovnika Ivana Mašulovića proslavi "Oluje" juče je iz Ministarstva odbrane saopšteno da je to bio dio "redovnih aktivnosti, na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom". Na saopštenje Ministarstva odbrane reagovali su predstavnici dijela opozicionih partija u Crnoj Gori.

DF: Vlada CG podržava zločine nad srpskim narodom

Iz Demokratskog fronta reagovanje Ministrstva odbrane vide kao priznanje "da crnogorska vlast direktno podržava i opravdava zločine nad srpskim narodom".

"Činjenica da je MO trebalo čitav dan da reaguje, govori nam da su u Vladi očekivali da će predstavnik režima ostati neprimijećen od strane javnosti. Tako bi Vlada prikrila svoju i sramotu koju je nanijela Crnoj Gori, a ujedno se dodvorila onima koji proslavljaju najveće etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata. Detaljnije komentarisati onakvo saopštenje je bespredmetno, jer se jedan tipični izdajnički potez, kada je krivac uhvaćen na djelu, pokušava odbraniti konfuznim, nelogičnim i naravno sramnim formulacijama, poput one da oni neće da biju tuđe bitke, a nalaze se u sastavu okupacionih snaga u Avganistanu", navodi se u saoštenju.

U DF-u očekuju da naredna dva dana potpise na njihovu inicijativu za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore stave svi poslanici opozicije. Oni su u saopštenju naveli da nedostaju još tri potpisa opozicionih poslanika kako bi se 23. avgusta održala vanredna sjednica Skupštine tim povodom.

Lekić: Bruka cijele države

Prisustvo crnogorskog vojno-diplomatskog predstavnika na proslavi Oluje je bruka cijele države, ocijenjeno je iz DEMOS-a.

Predsjednik Demosa-a Miodrag Lekić kazao je da je saopštenje Ministarstva odbrane, koje je anonimnom formom trebalo da prikrije lične odgovornosti za nastali mučni skandal u Kninu, samo povećalo dimnzije nastale bruke.

"Iako zvuči nevjerovatno, u 'objašnjenju' crnogorskim građanima Ministarstvo navodi da je slavljeničko obilježavanje jedne od najvećih operacija etničkog čišćenja u neslavnim ratovima na jugoslovenskom području bilo 'bezazleni civilizacijski čin'“, navodi se u saopštenju Lekića.

Kako je ocijenio, ovom sintagmom crnogorskog ministarstva je vjerovatno prevaziđena i najekstremnija glorifikacija Oluje od najdesničarskijih krugova u samoj Hrvatskoj.

Prava Crna Gora: Bošković da se izvini srpskom narodu

Iz Prave Crne Gore pozvali su ministra odbarne Predraga Boškovića da se izvini srpskom narodu.

"Zahtijevamo od Ministarstva odbrane, ali i od ministra Predraga Boškovića, hitno izvinjenje srpskom narodu povodom spomenutog događaja, ako ni zbog čega, onda zbog 30% deklarisanih Srba u Crnoj Gori, među kojima se nalaze i porodice prognanih Srba iz Krajine", navodi se u saopštenju.

Iz Ujedinjene Crne Gore Goran Radonjić: Marković da podnese ostavku

Poslanici Ujedinjene Crne Gore (UCG) prihvatili su da budu predlagači inicijative koja je potekla od Demokratskog fronta (DF-a)F-a, za sazivanje vanredne sjednice Skupštine povodom postupka diplomatskog predstavnika u Hrvatskoj, saopšteno iz te stranke.

„Smatramo da je neophodno da se u Skupštini Crne Gore, i pred javnošću, raspravi o tom sramnom činu i da oni koji stoje iza tog čina podnesu odgovornost. Stav UCG da je premijer Duško Marković trebalo da podnese ostavku," navodi se u saopštenju Radonjić.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније